Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 3-1 (21-25,25-19,25-22,25-23)

Hurrikaani- Loimaan ja Raision Loimun kauden toinen kohtaaminen päättyi Loimaalla kotijoukkueen voittoon. Syyskaudella Hurrikaani nappasi Kerttulasta vierasvoiton, ja sunnuntaina oli vuorossa kotivoitto. Voiton ja kolmen sarjapisteen lisäksi, voiton arvoa nosti Jani Niskakankaan debytointi Hurrikaanin päävalmentajana kotipelissä.

Ensimmäinen ja toinen erä oli ailahtelevaa ja vaatimatonta lentopalloa. Molempien joukkueiden pelaamista varjosti lukuisat virheet, Loimun syöttäessä jo ensimmäiseen erään kuusi syöttövirhettä. – Riittää kun katsoo oman joukkueen tilastoja, sieltä löytyy tappion syy, Loimun päävalmentaja Mika Rantanen tuhisi. Rantanen laski, että raisiolaiset tekivät koko ottelussa hyökkäyssuuntaan 26 virhettä, mikä on aivan liikaa. Hurrikaanin isoin ongelma alussa oli hakkuri Aleksi Muukkosen tukkoinen hyökkäyspeli. Muukkonen sai vain yhden onnistuneen hyökkäyspisteen aikaiseksi ensimmäiseen erään. Samoin Loimun Joonas Jokela tuskaili tehojensa kanssa, mutta Muukkosen tapaan, ottelun loppua kohden tahti parani.

Pitkän erätauon jälkeen pelin taso nousi, samalla Mikko Suomalaisen arvo kotijoukkueelle kävi selväksi. Ensimmäisessä erässä Miika Haapaniemen kanssa verkolla pelannut Miro Leinonen joutui avauserän jälkeen penkille, ja Suomalainen kentälle. Suomalainen napsi jo toiseen erään neljä torjuntapistettä ja samalla rauhoitti kotijoukkueen pelaamista. – Kiva päästä kentälle, tykkäsin tänään äijien ilmeestä, parhaana palkittu Suomalainen (9pist. 6 torjuntaa), kertasi.

Vaikka voitto jäi loimaalaisille, Loimu ei myynyt nahkaansa helpolla. Nuoret yleispelaajat Väinö Rahko (13pist.) ja Sebastian Pozo Hernandez (19pist. 4 ässää) pitivät joukkuetta pelissä mukana, Hernandezin esittäessä läpi ottelun kovia aloitussyöttöjä. – Oman syötön kanssa on ollut viime aikoina hakemista, mutta tänään onnistui, vierasjoukkueen parhaana palkittu Hernandez kertasi.

Hurrikaani ei missään vaiheessa kolmannessa tai neljännessä erässä hallinnut peliä, vaan Loimu johti 20 pisteeseen saakka. Sen jälkeen sen pelaamiseen tuli virheitä, joista isännät rokottivat kovalla kädellä. Kolmannen erän lopussa Lauri Vanhanen oli ratkaisevassa asemassa ja neljännessä Haapaniemen syöttövuorolla syntyi otteluvoittoon vaadittavat pisteet.

-Hyvät fiilikset totta kai. Kaksi ensimmäistä erää ei ollut tasollisesti kovinkaan hyvää lentopalloa, mutta loppu oli mallikasta, Niskakangas myönsi. – Joukkue teki tänään kovia suorituksia erien kriittisillä hetkillä, mikä takasi meille voiton.

Hurrikaanille kotivoitto tiesi ensimmäistä voittoa kuluvan vuoden puolella. Loimu on tämän vuoden aloittanut nyt kahdella tappiolla, joista Jokela (20pist.) syytti lähinnä omaa joukkuetta. – Muut ovat nostaneet tasoa, me emme ole. Hurrikaani jatkaa pelejä keskiviikkona, jolloin se matkaa Karelian Hurmoksen vieraaksi.

Parhaat pelaajat: Mikko Suomalainen, Hurrikaani- Loimaa ja Sebastian Pozo Hernandez, Loimu

Prolibero: Peter Vuorinen, Hurrikaani- Loimaa