Vantaa Ducks – Hurrikaani 2-3 (23-25,15-25,25-19,25-20,8-15)

Hurrikaani jatkoi harjoituspelien osalta samalla kaavalla kuin viime viikolla Loimaalla. Nyt vain pelipaikka muuttui Korsoon, mutta vastassa oli jälleen Vantaan Ducks ja tuloksena voitto ankkalaumasta. Tällä kertaa kotijoukkueena pelannut Ducksit oli huomattavasti valmiimpi ja tiiviimpijoukkueena.

– Korso tulee tällä kaudella voittamaan pelejä kotisalissa. Varsinkin tutussa salissa aloitussyöttö on vaarallinen, kehui Lauri Rantanen kotijoukkuetta. Hurrikaani kierrätti koko pelaajistoaan reilusti ja jokaiselle pelaajalle tuli peliaikaa ainakin kahden erän verran. Rantanen marssitti ottelun kahteen ensimmäiseen erään melko odotetun seitsikon, jossa nyt debytoi kovalla kohulla saapunut Mikko Oivanen. MiO:n lisäksi passarina aloitti Harrison Peacock, yleispelaajina Luke Smith ja Tomi Mutka, liberona Jesse Mäntylä ja keskipelaajina Matti Oivanen ja Tuomas Koppanen. Tällä seitsikolla Hurrikaani teki Ducksista selvää jälkeä, eikä isännille jäänyt kuin statistin rooli. Kolmannesta erästä alkaen Rantanen muutti kokoonpanoa ja jatkoi pelaajien kierrättämistä niin neljännessä kuin ratkaisevassa viidennessäkin erässä.

 
– Kaikille tuli mukavasti tuntumaa ja saatiin hyvää harjoitusta tulevaisuutta varten. Kukaan ei meiltä pettänyt, mutta kolmikko MiO-MaO(Matti Oivanen)-Smith oli kyllä tehokkaalla päällä. Sen lisäksi Mutkan rooli vastaanotossa on suuri, mutta mies otti sitä vastuuta kuten pitääkin.
Kotijoukkue oli viime viikon kohtaamisesta saanut mukaan Toni Kankaanpään, jota nuori ja kokematon ankkalauma tulee kaudella tarvitsemaan paljon. Kankaanpää laittoi peräti viisi ässää ja hyökkäsi ulottuvaa Hurrikaanitorjuntaa vastaan tehokkaasti. – Vaikka sekoitin kokoonpanoa kahden erän jälkeen, paransi kotijoukkuekin pelaamistaan paljon. Ducks pelasi kolme viimeistä erää hyvin, kommentoi Rantanen.

 
Jos joku epäili MiO:n motivaatiota pelata Hurrikaanissa ja kotimaassa alkavalla kaudella, voidaan heille sanoa vilpittömästi: MiO on fyysisesti kovemmassa kunnossa kuin kolmen viimeisen vuoden aikana. Eikä pallollinen taitokaan ole mihinkään kadonnut. MiO sai kaikkiaan viiteen erään 43 passia, joista syntyi 25 pistettä, ainoastaan kaksi hyökkäysvirhettä ja vain kerran Ankat sai miehen torjunnalla kiinni. Työnäyte on niin vakuuttava, että loimaalaisimmatkin fanit saavat nukkua yönsä rauhassa. Sen lisäksi MaO osoitti, että ehjä kesäharjoittelujakso on tehnyt hyvää erityisesti syöttöviivan takana. Tänäänkin ”huittislaisella leijalla” syntyi neljä ässää ja kolmesti mies ehti myös torjumaan Ankkojen hyökkäyksen. Voidaan sanoa, että Hurrikaanin ”sedinit” ovat tikissä.

 
Hurrikaani jatkaa harjoituspelejään jo lauantaina Pohitullissa Uudessakaupungissa, Loimu-legendan Kai Rumpusen kunniaksi järjestettävässä ottelussa. Rantanen lupasi, että pelaajien kierrätystä on luvassa ja edelleen valmennus hakee toimivia kuvioita. – Pyöritetään palettia Ugissakin, jotta saamme tietoa mahdollisimman paljon pelaajista ennen kuin varsinainen kausi alkaa. Ensimmäistä täyttä kauttaan Hurrikaanissa päävalmentajana aloittava Rantanen heitti loppuun hirvikoskelaisen totuuden: ” Aina kun pelaa, oppii jotain uutta”. Uuden oppimiseen ennen Mestaruusliigakauden alkua on vielä hyvin aikaa.

 
-Hurrikaani tiedotus-