Hurrikaani- Loimaa – Team Lakkapää 3-0 (25-20,25-17,25-19)

 

Hurrikaani- Loimaan ja Team Lakkapään sunnuntainen kohtaaminen oli tulosten valossa toisinto eilisestä pelistä. Lauantainen ottelu Loimaalla päättyi 3-0, ja voimasuhteet joukkueiden välillä pysyivät samana päivää myöhemmin. Nyt rovaniemeläisjoukkue ónnistui paremmin, mutta joukkueiden välinen tasoero oli kuitenkin iso. – Meillä pysyi maltti ja omat hölmöt virheet olivat minimissä. Kaikkiaan hyvä viikonloppu pojilta, Jussi Heino myönsi. Samaa ei voinut todeta Luis Salgado, jonka joukkueella on edelleen vastaanottopelaamisen kanssa isoja vaikeuksia. Yleispelaaja Leiner Aponza on fyysisesti tehokas hyökkäyksissä, mutta hihapelaamisessa on paljon tekemistä. Tätä puutetta Hurrikaani käytti tänäänkin hyväkseen armotta. Välillä Salgado vaihtoi Toni Katajamäen Aponzan paikalle vastaanottavaksi pelaajaksi, mutta vaihtokaan ei tuottanut toivottua tulosta. – Tänään aloitettiin peli hyvin, mutta meidän hyvän pelaamisen taso ei kestä koko erää. Siinä on paljon vielä tekemistä, Salgado tuskaili. Hondurasilaisvalmentaja myönsi suoraan, ettei joukkue ole saanut omaa syöttöpeliään koko kauden aikana toimimaan. Tänäänkin se onnistui omalla syöttövuorolla tekemään pisteen vain viidesti. Näillä lukemilla ei Hurrikaania voiteta.

Kotijoukkue joutui otteluun ilman Aleksi Kaatrasaloa, joka lauantai- iltana sairastui vatsatautiin, ja miestä keskellä tuurasi kapteeni Tapio Toiviainen. Ja Toiviaisen hätäapu palkittiinkin lopulta ykköspalkinnolla. Miehen pelaaminen keskipelaajana saattoi yllättää myös Lakkapään, sillä kapteenille merkittiin kaikkiaan 11 pistettä ja viisi torjuntaa. Sen lisäksi Aleksi Muukkonen hyökkäsi 73% tehoilla, tehden lopulta kymmenen pistettä kahteen ensimmäiseen erään. Kolmannessa Heino vaihtoi Muukkosen tilalle Lauri Vanhasen, joka pääsi pitkästä aikaa pelaavaan seitsikkoon.

Rovaniemeläiset esittivät joukkueiden jälkimmäisessä kohtaamisessa ajoittain melko mukavaa lentopalloa, mutta vastapainoksi joukkue sortui helppoihin virheisiin. Samaa tuskaili ottelun jälkeen Atro Berg (7pist. 2ässää, 2torjuntaa). Miehen olemuksesta näki, että kausi on joukkueelle ollut hyvin raskas. Ja taistelu sarjapaikan puolesta jatkuu kiivaana luultavasti runkosarjan loppuun saakka.

Vieraiden puolustukseksi on sanottava, että Fredric Gustavssonin puuttuminen on Lakkapään tasoiselle joukkueelle kohtalokas. Tuskin ruotsalaisen läsnäolo olisi muuttanut otteluiden lopputulosta, mutta otteluista olisi saattanut tulla tasaisempia. Nyt Lasse Jäntiltä puuttui roskapallojen tappaja kokonaan. Bryton Codd väläytteli, mutta miehen taso ei vain riittänyt nyky- Hurrikaania vastaan.

 

 

Parhaat pelaajat: Tapio Toiviainen, Hurrikaani ja Atro Berg, Lakkapää

ProLibero: Peter Vuorinen