Liiga-Riento, Joensuu – Hurrikaani 0-3 (20-25,21-25,17-25)

Kun Mikko Oivanen (17pist.3ässää,2torjuntaa), Eemeli Kouki (14pist.1ässä,2torjuntaa) ja Luke Smith (14pist.1torj.hyök%65) ovat tilastojen osoittamalla pelipäällä, harva joukkue Suomessa voittaa Hurrikaania. Siihen ei myöskään pystynyt Liiga-Riento, vaikka joensuulaiset pelasivatkin omaan tasoonsa nähden vahvasti. – Ei me avauserässäkään huonosti pelattu, mutta Riento puolusti äärettömän hyvin. Sen lisäksi he hyökkäsivät meidän pitkää torjuntaa vastaan fiksusti ja löivät palloa käsistä ulos, Lauri Rantanen kiitteli kotijoukkuetta. Vaikka tällä kertaa Hurrikaani ei musertanut vastustajan vastaanottoa kovalla syötöllä, teki se hyökkäyspelissä rumaa jälkeä. Hyökkäysprosentit nousivat mitä pidemmälle ottelu kulki. Kolmannessa erässä sen tehot olivat jo peräti 78%. Edellä mainitun tehokolmikon lisäksi Jesse Mäntylän puolustus- ja vastaanottopeli oli taas vahvaa. Mäntylän liikkuminen ja vastustajan hyökkäysten puolustaminen antaa koko ajan omalle joukkueelle jatkopallomahdollisuuksia. Vaikka tällä kertaa keskipeli oli joukkueen tasoon nähden vaatimatonta, Harrison Peacock piti nopealla laitapassilla joensuulaisten torjunnan aina puolen askelta perässä. Ja puoli askelta riittää siihen, että nykykuntoinen Hurrikaanin hyökkää vähillä virheillä palloa kenttään.

– Riento pelasi hyvin. Pelin jälkeen äijien kanssa ihmeteltiin, miten he ovat noin alhaalla sarjataulukossa (toiseksi viimeinen). Me pelattiin tasaisesti, ei välttämättä meiltä paras peli, kapteeni Matti Oivanen (7pist.4torjuntaa).

Ottelussa MaO:n neljä torjuntapistettä nostivat miehen uran torjuntamäärän nyt 503 torjuntapisteeseen. Kapteenin omien sanojen mukaan, mies ei laske tai seuraa omia tilastoja ollenkaan vaan joukkueen peli ja pelaaminen menee henkilökohtaisten tilastojen edelle. – Kuuluttaja aina kertaa tilastoja kotipelin aikana, joten hiukan tiedän missä mennään.

”Helvetin mukava kuukausi tulossa”

MaO: n mukaan kohta alkava joulukuu on mielenkiintoista aikaa. Hurrikaani kohtaa mm. Kokkolan Tiikerit kahdesti, kerran Valepan ja Sampon. Sen lisäksi CEV- cupin ensimmäisellä kierroksella Loimaalle saapuu bulgarialainen seurajoukkue. – Helvetin mukavaa, että kovat pelit alkavat. Nyt saa ja joutuu pelaamaan kovaa, jotta voitto irtoaa. Vastassa on kaikki kovat joukkueet Suomesta ja tietysti europelit ovat aina mukavia.

-Hurrikaani tiedotus-