Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (20-25,25-21,18-25,17-25)

Hurrikaani- Loimaan onnistui ryöstämään vierasreissun ensimmäisestä etapista, Kokkolan Hollihaasta täydet kolme pistettä. Hollihaka ei ole Mestaruusliigan helpoin paikka vierasjoukkueelle, mutta tällä kertaa loimaalaiset kukistivat isännät selvästi. Kaksi ensimmäistä erää oli tasaista vääntöä, joissa molemmissa Hurrikaani esitti tehokasta vastaanoton jälkeistä hyökkäyspelaamista. Samaa lääkettä tarjoili myös Tiikerit, mutta kahta erää enempää ei kotijoukkue jaksanut kiusata sarjajohtajaa. Voitto oli Hurrikaanille jo kauden kolmas Tiikereistä. Voitolla se vahvisti entisestään asemiaan sarjajohtajana.

Koko ottelussa Hurrikaani esitti tehokasta hyökkäyspelaamista, mistä kertoo hyökkäysprosentti 56. Laiturikolmikko Antti Ropponen- Eemeli Kouki- Sakari Mäkinen hyökkäsi 54% tehoilla, joka edesauttoi joukkuetta vierasvoittoon. Ropposen paluu entiseen kotisaliin oli muutenkin vahva. ”Rane” saldosi 24 pistettä ja esitti muutaman maukkaan puolustuspallon. Sen lisäksi Mikko Suomalainen napsi kolme torjuntaa, nostaen kauden torjuntasaldon jo 51:een. Illan kovimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin neljännen erän lopussa Karri Kutinlahti, joka asteli 14-16 tappiotilanteessa syöttöruutuun. Kutinlahti syötti käsittämättömät kymmenen syöttöä siirtäen Hurrikaanin ottelupalloon 24-16! Pitkä syöttövuoro sisälsi kaksi ässäsyöttöä, mutta muuten kymmenen pisteen putkessa koko joukkue puolusti ja hyökkäsi viisaasti.

– Oikeastaan syöttövuoroni oli kuin koko pelin kuva pienoiskoossa. Kun saatiin vain syöttö ruutuun, kaverilla oli heti vaikeaa, Kutinlahti totesi.

– Karrilta tärkeä syöttövuoro, oltaisiin ehkä oltu nesteessä ja kenties ottelu olisi venynyt viidenteen erään, Jussi Heino mietti. Päävalmentajan mielestä joukkueen hyökkäyspelaaminen oli oikein reipasta, mutta hiukan tukistusta joukkue saa suorista hyökkäysvirheistä, joita Hurrikaanille tuli kymmenen. – Saatiin rauhoitettua jonkin verran Tiikerien hyökkäyspelaamista ja se auttoi meitä voittoon.

Hurrikaani jatkaa vierasreissuaan, jonka huominen päämäärä on Rovaniemi ja vastassa Team Lakkapää. – Jos emme ole heti ottelun alusta saakka valmiita otteluun, siitä saattaa muodostua meille todella vaikea peli. Sen takia keskittyminen on nyt tärkeää, Kutinlahti tiesi.

-HurrikaaniMedia.