Valepa Sastamala – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (20-25,14-25,25-22,25-13,8-15)

Valepa Sastamala ja Hurrikaani- Loimaa tarjoilivat Mestaruusliigan kärkikamppailun, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä.

Ottelu starttasi liikkeelle Hurrikaanin komennossa. Loimaalaiset olivat valmiimpia huippuottelun vaatimalle tasolle, ja kaasutteli alussa kotijoukkueelta karkuun. Valepalta puuttui useampikin pelaaja kokoonpanosta, mutta optimaalisen kärkiseitsikon Janne Kangaskokko silti sai jalkeille. Joukkueiden viime lauantain kohtaamisen isoin muutos oli se, että Valepan peliä pyöritti nyt Mikko Esko. Olli Kuoksa laittoi aloitukseen saman kokoonpanon, kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani pelasi tasolla, joka lähenteli täydellisyyttä. Näissä erissä se teki vain yhden hyökkäysvirheen, muuten palloa laitettiin isäntien parkettiin tehokkaasti, keskeltä ja laidasta. Varsinkin ottelun alussa kotijoukkue oli vaikeuksissa Eetu Häyrisen syöttöpelaamisen kanssa. Avauserässä Häyrinen syötti viiden syötön putken ja toisessa erässä 5-4 tilanne muuttui hakkurin syötellessä tilanteeksi 10-4. Yhteensä Häyrinen viihtyi Vexven illassa syöttöruudussa 23 kertaa, joista ässä synti neljästi. – Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä aivan jäätävää pelaamista. Hyökkäystehot olivat lähes täydelliset, Kuoksa tunnelmoi.

Pitkän erätauon jälkeen oli odotettavissa, että myös kokenut kotijoukkue aloittaa oikeasti pelaamaan. Ja ennustukset kävivät toteen. Kolmas ja neljäs erä olivat Valepan näytöstä. – Kaksi ensimmäistä erää oli Hurrikaanilta tylyä pelaamista. Hurrikaani oli valmiimpi otteluun, Mikko Esko myönsi. Kokenut passari paljasti, että pitkällä erätauolla joukkue sopi, että on pelattava paremmin. – Meillä parani syöttö- vastaanottopelaaminen. Viidennessä erässä meilläkin oli paikat ratkaista peli, mutta Hurrikaani oli niissä tilanteissa tehokkaampi.

Vaikka kolmas ja neljäs erä oli totaalisesti isäntien hallintaa, Hurrikaanin pelaaminen ei kuitenkaan mennyt koheltamiseksi. Se pystyi kokoamaan pelin uudestaan kuntoon viidenteen erään, mikä on menestyvän joukkueen tunnusmerkki.

Viides erä oli alusta saakka vieraiden hallintaa. Se syötti erään kaksi ässää, torjui kahdesti ja hyökkäysprosentti oli peräti 60%.

Lauantai- ilta näytti jälleen, että Hurrikaani osaa pelata erinomaista lentopalloa, jolloin sitä on vaikea voittaa. Ja toinen tärkeä seikka tuli ilmi, joukkue pystyy myös kokoamaan pelin uudestaan, jos se hetkellisesti sukeltaa.

Loimaalaisten tehokkaimpina häärivät Häyrinen 20pist. ja Greg Petty 16 pistettä. Pettyn pelaaminen oli joukkueen kaltainen. Alussa liki pitelemätön, mutta ottelun puolivälissä amerikkalaisen vastaanottopelaaminen mureni, mutta ottelun ratkaisuhetkillä mies oli jälleen rautaa.

Vierasvoitto Sastamalasta lämmitti erityisesti Kuoksan mieltä. –  Eka vierasvoitto täältä viiteentoista vuoteen. Tai, voitettiin me täällä TUTOn kanssa viime kaudella, mutta Valepalla oli silloin kentällä bussikuski ja sen vaimo, päävalmentaja nauroi.

Hurrikaanin voitto karisti lisää sen pahimpia kilpakumppaneita Valepaa ja Loimua kannoilta. Loimaalaiset ovat enää kahden pisteen päässä liigan kärkipaikasta. Seuraava kova testi joukkueelle tulee jo maanantaina, kun Loimaalle saapuu epävarmasti pelannut Savo Volley.