Runkosarjan neljänneksi viimeisellä kierroksella Hurrikaani oli rovaniemeläisen Team Lakkapään testissä. Arktiset olot eivät Ville Kakon suojatteja jähmettäneet, vaan kaksi tärkeää sarjapistettä tuli pitkän kaavan ja kovan taistelun jälkeen. Hurrikaanista pisteiden valossa onnistui parhaiten Aivars Petrusevics ( 27 pist. ja 3 ässää). Myös vastaanotto oli latvialaisella hyvällä tasolla, vaikka kotijoukkue yritti pehmittää latvialaista juuri syöttöruudussa. Silti koko ottelun kannalta yksi ratkaisupelaaja oli Jani Niskakangas, joka saldosi viidenteen erään viisi pistettä. – Janilta hieno sisääntulo ratkaisevaan erään. Otin Aivarsin pois ja laitoin Janin tilalle ja mies oli todella jäätävä, kiitteli Kakko. Risuja ja sapiskaa Kakko antoi päätuomari Ari Jokelaiselle, jonka ensimmäisen erän lopun tulkinnat olivat melko dramaattisia. Lakkapään eräpallossa Petrusevicsin isku tuomittiin leveäksi vaikka se selvästi otti kotijoukkueen torjuntaan kiinni. – En jaksanut alkaa siitä huutamaan, koska samalle tuomarille tulee näitä tilanteita joka kerta. Joukkueellekin sanoin, että yritetään unohtaa ja jatkaa eteenpäin.

Ottelu oli kirjaimellisesti pienten marginaalien peli, mutta Hurrikaanin kannalta ratkaisevaksi tekijäksi nousi joukkueen tasainen suorittaminen. Peräti neljä pelaajaa tehtaili yli kymmenen pistettä. Vladimir Cedic kokosi 15 pistettä ja Sergey Egorov 18 pistettä. Tuttuun tapaan verkolla Tuukka Anttila pysäytti kaikkiaan neljä Lakkapään iskulyöntiä. –Egorovilta ihan ok suorittamista ja viidennessä erässä ässäsyöttö ja ottelupallo meille. Nyt oli sitä vastuunkantoa havaittavissa, Kakko kertasi.

Kakon mukaan ottelun ratkaisutekijä oli Hurrikaanin vahvempi henkinen kantti. – Joukkueen peli-ilme oli loppuun saakka taisteleva ja kaikki kentällä olijat halusivat voittaa Rovaniemellä. Se oli valmennukselle hyvä signaali, Kakko analysoi. Lakkapäästä Jouni Palokangas oli lähes pitelemätön, tämän myönsi myös Kakko. Palokankaalle merkattiin 29 pistettä. – Muuten saatiin Lakkapää kuriin, mutta Palokangas oli hurjassa vireessä. Emme saaneet kunnolla miestä ollenkaan kiinni.

Voitto oli tärkeä viimeistä kolmea sarjakierrosta ajatellen. Nyt Hurrikaanin kolmas sija on omissa käsissä. Jäljellä joukkueella on kotipelit Valepaa ja Sampoa vastaan ja vieraspeli Kokkolassa. Ottelutahti ei enää ole Hurrikaanin osalta kiivas vaan joukkue pääsee ottelujen välissä harjoittelemaan ja lepäämään kunnolla. Tämä on iso positiivinen tekijä kun pudotuspelit käynnistyvät välittömästi runkosarjan loputtua.

-Hurrikaani tiedotus-