Hurrikaani- Loimaa – Karelian Hurmos 3-1 (25-20,23-25,25-21,25-23)

Lauantainen lentopalloiltama tarjoili Hurrikaani- Loimaan ja Karelian Hurmoksen välillä tasaisen ja kiivastempoisen taistelun sarjapisteistä. Molemmille joukkueille voitto olisi ollut tärkeä, sillä taistelu kotiedusta ja Mestaruusliigan neljännestä sijasta käy kiivaana. Tällä kertaa kotijoukkue Hurrikaani oli terävämpi erine loppuhetkillä, ja kuittasi itselleen voiton ja kolme pistettä. Voitto oli loimaalaisille jo viides putkeen, vastaavasti joensuulaisille tappio oli kolmas. – Eka erä oli meiltä ihan hirveätä lentopalloa. Sen jälkeen saatiin tunnetta ja asennetta mukaan ja samalla pelimme parani, Mikko Räsänen tuskaili.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa alusta loppuun saakka. Jani Niskakangas laittoi hakkuriksi kahden kuukauden sairasloman jälkeen Kristers Dardzansin ja Aleksi Muukkonen siirtyi takaisin yleispelaajan rooliin. Vaikka latvialainen ei vielä täydellisessä pelikunnossa ollutkaan, oli Dardzans nyky- kunnossaankin joukkueelleen tärkeä. Miehelle kirjattiin 20 pistettä ja yksi ässä.

Toisessa erässä, kun Hurmos sai pelinsä käyntiin ja syöttöpelaaminen tehostui, alkoi otteluun tulla uudenlaista sykettä. Pitkät pallorallit ja tuulettamiset, sekä kuittailut verkon läpi olivat signaali, että molemmilla joukkueilla tahto voittaa oli kova. Ensimmäisen erän mentyä selvästi Hurrikaanille, alkoi toisesta erästä saakka taistelu sarjapisteitä toden teolla. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, jolloin se onnistui repimään omalla syöttövuorolla eroa kaveriin. Tämän jälkeen hetkessä tilanne tasoittui ja oli toisen joukkueen vuoro mennä johtoon. – Meillä oli mahdollisuudet ottaa voitto, mutta hyvien hetkien jälkeen teimme omia virheitä, ja Hurrikaani kuittasi. Hurrikaani oli tänään parempi ja onnittelut heille voitosta, Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo summasi.

Pitkä erätauko tuli kotijoukkueen kannalta hyvään saumaan, kun vieraat saivat pelinsä kulkemaan toisessa erässä ja onnistuivat myös paikoitellen puhkomaan aloitussyötöllä isäntien vastaanottoa. Hetken näytti, että ottelu alkaa kääntymään Hurmokselle, sen johtaessa kolmattakin erää jo 15-12. Tämän jälkeen Hurrikaani selvisi jatkopallotilanteissa vieraitaan paremmin, ja samalla onnistui välttämään omat suorat virheet Hurmosta paremmin.

Ottelulle tyypillistä oli neljännen erän loppu, jota Hurrikaani johti jo turvallisesti 21-16 ja 22-17. Tästäkin Hurmos nousi pisteen päähän, pitkälti kotijoukkueen omien hyökkäysvirheiden ansiosta. Lopulta kentälle viimeisessä erässä vaihdettu Mikko Suomalainen torjui Häyrisen ja kotijoukkueen voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan.

Vaikka Räsänen palkittiin Hurmoksen parhaana, aivan yhtä hyvin palkinnon olisi voinut ojentaa libero Tatu Hakkaraiselle. Hakkarainen esitti ison määrän erinomaisia pelastuksia, joilla mahdollisti omalle joukkueelle jatkopallomahdollisuuksia.

-Toivottavasti saatiin voitosta lisää itseluottamusta. Pelimme kestä jo heikompia hetkiä, joiden jälkeen pääsemme jälleen peliin kiinni, Hurrikaanin parhaana palkittu Santeri Välimaa analysoi. Välimaa myönsi, että keskittyminen tärkeään peliin näkyi joukkueen lämmittelyssä. – Jokaisella pelaajalla oli jo katseessa kevät- moodi silmissä.

Hurmos ei kauaa ehdi murehtia vierastappiota, sillä se pelaa jo sunnuntaina Vantaalla Ducksia vastaan. Voitto nosti Hurrikaanin Hurmoksen edelle, kun jäljellä on vielä kuusi sarjakierrosta.

Hurrikaanin paras: Santeri Välimaa

Hurmoksen paras: Mikko Räsänen

PROlibero: Tatu Hakkarainen