Hurrikaani-Loimu 1-3
Isku-Hurrikaani 3-1

Kun liigakauden alkuun on aikaa enää reilu viikko, on Hurrikaanin kuusikkopelaaminen vielä kaukana siitä ideaalitilanteesta, missä valmennusjohto luultavasti tahtoisi joukkueen pelin olevan. Loimu ja Isku pelit osoittivat, että paperilla nimettömämmät joukkueet saattavat ainakin alkukaudesta olla Hurrikaanille vaikeita vastustajia. Sillä, joukkuepelaaminen ei ole sillä tasolla, mihin nyky- Hurrikaani kykenee. Joukkue on koottu hyvistä yksilöistä, joiden hioutuminen voittavaksi joukkueeksi ottaa vielä aikaa. Syitä tietysti voi miettiä itse kukin, mutta isommat ongelmat olivat tiedossa jo kesällä. Joukkueen kasaaminen venyi ennätyksellisen pitkäksi kun vasta kerran on koko 12 pelaajan rosteri ollut yhtä aikaa Liikuntahallin parketilla. Silloinkin Matti Oivanen otti harjoitukset hyvin kevyesti selkävamman takia. Myös ulkomaalaispelaajien saapuminen Loimaalle oli prosessi, joka kesti kolmisen viikkoa. – Omilla virheillä olemme lahjoittaneet harjoituspeleissä liikaa pisteitä vastustajalle. Se johtuu osittain siitä, että kuusikkopelaamista on päästy vetämään aika vähän, päävalmentajan pallilla tällä hetkellä istuva Lauri Rantanen kommentoi. Rantanen viittaa virhemäärillä varsinkin tiistaiseen kotipeliin Raision Loimua vastaan, jossa Hurrikaani teki peräti 26 syöttövirhettä. Samaan hengenvetoon Rantanen kommentoi myös hyökkäyspelaamista, joka on välillä ollut kuosissa, mutta Loimua vastaan 15 hyökkäysvirhettä oli aivan liikaa pelin voittamisen kannalta. Mikä kahdessa viimeisessä ottelussa on pistänyt silmään, joukkue hyökkää tehokkaammin huonon vastaanoton jälkeen. Kun vastaanotto on ns. kupissa, hyökkääminen sakkaa kummasti. Syitä Rantanen ei tässä vaiheessa ole löytänyt. – Pitää katsoa pelit videolta ja hakea niitä ongelmakohtia. Onko syy passarissa vai lyödäänkö niin sanotusti käsi tyhjäksi helposta tilanteesta, eikä keskittyminen ole tapissa.

Vaikka kuudesta liigajoukkuetta vastaan pelatusta ottelusta ei saldona ollut kuin kolme voittoa, seurassa ei paniikkinappulaa paineta pohjaan. Valmennus on tiennyt pitkään, että peli paranee kun joukkue vain pääsee pelaamaan yhdessä. Rantasen mukaan tämän joukkueen kanssa pitää olla kärsivällinen. – Matka kevääseen on pitkä. Sen aikana meidän on otettava opiksi monta asiaa. Meillä on lyöntivoimaa ja fyysistä osaamista ihan tarpeeksi. Meidän pitää keskittyä enemmän itse peliin. Syöttöön täytyy tulla lisää voimaa, koska olemme ulottuva joukkue ja torjuntapelaaminen on meidän yksi avainasioita.

Vaikka paperilla Hurrikaani on rankattu sijoille 1-3, ei yhtään joukkuetta voi aliarvioida. Tämän hetken kotimainen Mestaruusliiga on sen verran kovatasoinen, että takki auki ei yhteenkään otteluun voi lähteä. Jatkossa Hurrikaanin on opittava pitämään pelin sisällä pelaamisen taso tarpeeksi korkealla. Suvantovaiheita ei saa tulla tai vastustaja saa liikaa etumatkaa. Joukkue esittäytyy ensimmäisen kerran Mestaruusliigan puitteissa kotiyleisölle 3.10. lauantaina, jolloin kotiavaukseen saapuu vieraaksi Lentopalloseura Etta Oulusta
-HurrikaaniMedia-