Akaa- Volley järjestää viikonloppuna perinteisen Hunajaturnauksen, jossa paikalla on kuusi liigajoukkuetta. A- lohkossa pelaavat Raision Loimu, Akaa- Volley ja Vammalan Lentopallo. B- lohkossa Hurrikaanin lisäksi pelaavat Vantaa Ducks ja Karelian Hurmos.

Hurrikaanin alkusarjan molemmat pelit päättyivät tappioihin, sillä Hurmos oli 3-0 ja Ducks 2-1 parempi. Loimaalaiset ovat Akaan turnauksessa liikkeellä kapealla materiaalilla, sillä torstain Valepa- ottelun tapaan, poissa kokoonpanosta ovat Mikko Suomalainen, Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen. Tämän johdosta Jussi Heino ei pääse turnauksessa testaamaan kaikkia pelaajiaan, vaan kaksipäiväinen turnaus joudutaan vetämään läpi kapealla materiaalilla.

Hurmos – Hurrikaani 3-0 (26-24,25-22, 25-21)

Aamupäivän ensimmäisessä pelissä joensuulaiset olivat jokaisessa erässä terävämpiä ja kuittasivat kolme pistettä. Hurmoksesta kunnostautuivat Rovaniemeltä Joensuuhun muuttanut hakkuri Eetu Häyrinen, joka saldosi 15 pistettä 57% tehoilla. Häyristä säesti Savo Volleysta Hurmokseen siirtynyt yleispelaaja Jere Heiskanen, joka kirjautti 13 pistettä esittäen myös vahvaa vastaanottopelaamista. Luultavasti myös parin viikon päästä alkavalla Mestaruusliigakaudella Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo on kaavaillut parivaljakolle isoja saappaita. Hurrikaanista pisti silmään keskipelaaja Miro Leinosen vahva keskipelaaminen. Liigadebytantti keräsi joukkueensa korkeimman pistemäärän (12) ja onnistui myös kolmen torjuntapisteen arvoisesti. Antti Ropponen saalisti 11 pistettä ja Leinosen tapaan liigadebyyttiään odottava Luka Marttilan saldo oli seitsemän pistettä.

 

Hurrikaani – Ducks 1-2 (14-25, 25-19, 22-25)

 

Lauantain jälkimmäiseen peliin Hurrikaanin vastustajaksi asettui vantaalainen Ducks. Tässä pelissä Hurrikaanin onnistui parantamaan hyökkäyspelaamistaan. Joukkueen hyökkäystehot olivat 49% ja suorien hyökkäysvirheiden määrä viisi. Isoin ero joukkueiden välillä syntyi verkolla, jossa Ducks torjui (7torjuntaa) Hurrikaania (3torjuntaa) paremmin. Vantaalaisten tehokaksikko oli Kalle Kattelus (15pistettä) – Aleksander Rastamo (14pistettä). Loimaalaisilta tehokkaimmat olivat Luka Marttila (12pistettä)- Antti Ropponen (11pistettä).

Kahden pelin jälkeen Hurrikaanin kokeneesta kaartista Aleksi Kaatrasalo ja Tapio Toiviainen olivat kommenteissaan samoilla linjoilla. – Aika sutimista oli pelaaminen. Näkee selvästi, että ei olla päästy pelaamaan täydellä kokoonpanolla loukkaantumisten takia, Kaatrasalo mietti. Keskipelaaja ei ole kuitenkaan huolissaan pelin tasosta, vaan kokenut Kaatrasalo tietää, että joukkuepelaaminen paranee pikkuhiljaa. – Hiukan on liikaa ailahtelevuutta pelissämme. Ja omien virheiden määrä vähenee myös, kun saadaan rauhallisuutta pelaamiseen.

Toiviainen piti harjoituspelien antia hyvänä, sillä se antaa paljon tietoa, missä joukkue menee. – Kyllä nämä harjoituspelit ovat ensisijaisesti hyviä harjoituksia, sillä pääsemme testaamaan tasoamme vastustajaa vastaan. Tulos tulee vasta toissijaisena asiana, mies muistuttaa.

Hurrikaani jatkaa sunnuntaina Hunajaturnauksen jumbofinaalissa kello 10.00. Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa vastustajasta.

-HurrikaaniMedia-