Valepa – Hurrikaani 3-1 (25-23,25-22,22-25,25-17)

 

Kun Mestaruusliigan runkosarjan voitto ratkesi jo aikaisemmin, ei päätöskierroksen ottelulla ollut enää merkitystä. Niinpä kahden huippujoukkueen ja koko kautta dominoineen Valepan ja Hurrikaanin kolmas kohtaaminen läsähti pannukakuksi. Kotijoukkue Valepa oli sen verran paremmalla asenteella liikkeellä, että kuittasi toisen voiton runkosarjan aikana Hurrikaanista. – En tiedä, oltiinko asenteellisesti lepsuja, mutta teimme kahteen ensimmäisen erään valtava määrän hyökkäysvirheitä. Se oli meiltä hyvin epätyypillistä, Lauri Rantanen ihmetteli. Kahdessa ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat optimaalisilla seitsikoilla, mutta kolmannen erän aikana Hurrikaani alkoi vaihtaa kokoonpanoaan oikein urakalla. Kun kahdessa ensimmäisessä erässä Luke Smith ja Harrison Peacock olivat kaukana parhaastaan, pääsi Akseli Haltia passariksi ja Mikko Oivasen tilalle vaihdettiin ykkössarjakauden Jankossa pelannut Kai Lehtinen. Hetken aikaa näytti, että Rantasen pelaajavaihdot piristäisivät joukkueen pelaamista, mutta neljännessä erässä Valepa oli jälleen parempi. Sami Kurttila ei Rantasen tavoin vaihtanut ykkösseitsikkoaan kovinkaan radikaalista, vaan ykkössyömähampaat Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula saivat pelata koko ottelun. Tämä kolmikko myös osoitti, että heitä on vaikea pysäyttää kun trio saa isoimman vaihteen silmään. Eskon passipeli oli totutun monipuolista ja rohkeaa. Sen lisäksi Kunnari (16pist.) on kauden tärkeimpien hetkien lähestyessä huippukunnossa. Myös Sivula (20pist.) esitti vahvan iltapuhteen. Hurrikaanista ei Eemeli Koukin (17pist.hyök%53) lisäksi isoja onnistujia pysty nimeämään. Sen verran kokonaisvaltaisen aneemista oli joukkueen pelaaminen. – Yksi iso osatekijä tappiossa oli Valepan yksinkertainen hyvyys. He syöttivät hyvin ja me ei päästy vastaanotossa aivan huipputikkiin, tällä kertaa ilman ulosajoa valmentanut Rantanen analysoi.

Hurrikaani kärsi tämän kauden Mestaruusliigassa kaksi tappiota, molemmat Valepalle. On ilmiselvää, että nämä joukkueet lähtevät keskiviikkona alkaviin pudotuspeleihin valtavien menestyspaineiden saattelemina. Molemmat joukkueet ovat huippuunsa valmennettuja. Joukkueista löytyy yksilötaitoa vaikka kolmeen liigajoukkueeseen, mutta silti joukkueet pelaavat nimenomaan joukkueena tietokoneen tarkkaa lentopalloa. Kummastakaan ei löydy yhtään heikkoa lenkkiä. Samoin, kokemusta on niin paljon, ettei kone hyydy aivan pienestä.

Lauantaina myös selvisi, kenet Rantanen ja Hurrikaani valitsivat puolivälierien vastustajaksi. Valinta osui Vantaa Ducksiin. Joukkueeseen, joka dominoi Mestaruusliigan avauskierroksia, mutta tippui vuodenvaihteen jälkeen tappelemaan pudotuspelipaikasta. Rantanen ei kuitenkaan sorru ylimielisyyteen, sillä mies tietää Ducksin vaarallisuuden. – Heillä on todella vahva hyökkäysjoukkue. Sieltä löytyy kättä ja voimaa antaa pallolle kyytiä. Meidän pitää olla tarkkana heidän syöttöjen kanssa.

Vaikka Hurrikaani voitti ”ankat” kolmesti runkosarjassa, niitä pelejä on turha muistella. Hurrikaani lähtee vain ja ainoastaan voittamaan ottelusarjaa. Ducks pääsee ihanteellisessa tilanteessa haastamaan viime kauden pronssimitalistia. Kukaan ei odota vantaalaisten marssivan ottelusarjasta jatkoon. – En usko, että meillä on keskiviikkona käynnistysvaikeuksia. Paineet kuuluvat tulosurheiluun ja ne paineet pitää kestää. Kun joukkue on kovassa painetilassa, yleensä myös keskittyminen on tapissa ja sitä kautta tulos on hyvä, Rantanen tietää.

Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla. Ensimmäisen kerran joukkueet ottavat yhteen ensi keskiviikkona 22.3. Loimaalla ja toinen peli on perjantaina 24.3. Vantaalla. Kolmannen ottelun päivämäärä vahvistuu maanantain aikana. Yksittäisiä lippuja otteluun voi ostaa runkosarjan tapaan joko Ennakkolipun nettikaupasta tai Loimaan Prismasta.

-Hurrikaani tiedotus-