Hurrikaani – Loimu 2-3 (23-25,25-22,25-18,26-28,11-15)

Oripään Urheilijat järjesti viime vuoden tapaan ottelutapahtuman, jossa vetonauloina olivat Hurrikaani- Loimaa ja Raision Loimu. Molemmat joukkueet esittelivät täydelle hallille uudet pelaajat, sekä vanhat paluumuuttajat. Hurrikaanin riveihin paluun suoritti Eemeli Kouki ja Loimun joukkueeseen Ossi Rumpunen. Kentällä nähtiin myös peräti neljä veljesparia kun parketilla oli Rumpuset (Tomi ja Ossi), Kutinlahdet (Karri ja Kimmo), Vuoriset (Kasimir ja Kasper), sekä Sihvoset (Ville ja Karri). Sen lisäksi ulkomaalaisvahvistukset Matthew West (Hurrikaani) ja Viktor Lindberg ja Pablo Guzman (Loimu) osoittivat olevansa selviä vahvistuksia joukkueilleen. West pelasi nyt toisen pelinsä Hurrikaanin passarina ja suoriutui tehtävästään kelvollisesti. Erittäin ulottuvana passarina West on uhka torjuntapelissä ja ainakin Oripäässä yhteispeli Karri Kutinlahden kanssa näytti toimivan erinomaisesti. – Kunhan kaveri hiukan rauhoittaa omaa pelaamistaan niin saadaan tehoja enemmänkin ulos, Jussi Heino kommentoi uutta amerikkalaispassariaan. Heino antoi koko joukkueelle kiitosta puolustuspelaamisesta, jossa näkyy jo selviä Heinon tavaramerkkejä, kuten loppuun asti pelaaminen ja kova taistelu. – Vastaanottopelaaminen parani ottelun kuluessa ja oltiin läpi ottelun aktiivisia, Heino analysoi niukkasanaisesti.
Loimulle voitto Hurrikaanista maistui varmasti hyvälle, vaikka Christophe Achten ei voitolle liiemmin arvoa antanutkaan tässä vaiheessa harjoituskautta. – Meillä on hyviä nuoria pelaajia, kuten Väinö Rahko ja Oskari Keskinen, jotka vielä pari vuotta sitten seurasivat katsomosta Mestaruusliigaa. Sen lisäksi yleispelaaja Lindberg on kovan potentiaalin omaava pelaaja, jonka vahvuus on kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, toista kautta Loimua valmentava belgialainen mietti.

Ottelussa jouduttiin pelaamaan kaikki viisi erää, ennen kuin paremmuus saatiin selville. Jokaisessa erässä nähtiin paljon hyviä suorituksia, mutta sen vastapainoksi joukkueet tekivät vielä paljon niin sanottuja helppoja virheitä. Kun kokoonpanot elivät jokaisessa erässä rajusti, ei joukkuepelaamisesta saatu vielä parasta osaamista ulos. Jossiteltavaa jäi kotijoukkueelle sen verran, että neljättä erää loimaalaiset johtivat jo 22-18, mutta Loimu käänsi jatkopalloilla erän itselle.

Hurrikaani jatkaa jo torstaina harjoituspelejä Lempäälässä ja lauantaina se päättää kovan viikon kotipelillä Tallinnan Selveriä vastaan. Selveriä valmentaa Aapo Rantanen, joten siinäkin pelissä on mielenkiintoa yllin kyllin.

-HurrikaaniMedia-