Vantaa Ducksin ja Hurrikaani- Loimaan liigaottelu lauantaina oli myös Suomen cupin ottelu. Lauantai- illan voittajalle oli luvassa kolmen sarjapisteen lisäksi paikka cupin puolivälierissä. Tälläkin kertaa Lumon parketilta voittajana poistui Hurrikaani, joten Suomen cupissa on luvassa paikallisottelu Raision Loimua vastaan.

Neljän erän mittainen ottelu ei missään nimessä noussut tasollisesti ihmeelliseksi. Välillä tuntui, että ennakkosuosikki Hurrikaani pelaa vain sen verran, että voitto irtoaa. Ja se oli kostautua, sillä ankkapaisti oli sitkeää. Juho Rajala marssitti muuten varsin odotetun aloitusseitsikon kentälle, mutta passarina operoi Tommi Mäkelä. Joukkueen ykköspassari on Joona Väänänen, mutta Rajalan passarin vaihto näytti olleen onnistunut. Vaikka ensimmäinen erä meni alusta loppuun saakka vieraiden nimissä, toisesta erästä alkaen myös kotijoukkue ilmoittautui otteluun mukaan. Kun Ducksin vastaanottopelaaminen ja side out- pelaaminen parantui, joutui Olli Kuoksan suojatit todella lujille. Toisen erän ankkalauma vei oikeutetusti, vaikkakin jatkopallojen kautta. Se oli koko toisen erän kuskin paikalla, tehden vähemmän virheitä ja hyökäten viisaasti.

Vielä kolmannen erän puoliväliin saakka mentiin vantaalaisjoukkueen komennossa, Henrik Porkka oli verkolla erityisesti Greg Pettylle pelote. Jopa niin kova, että Petty joutui vaihtoon ja Kasimir Vuorinen otettiin amerikkalaisen tilalle. Porkalle merkittiin viisi torjuntapistettä, ollen koko ottelun tehokkain torjuja. Kolmas erä alkoi kääntyä Hurrikaanille tilanteen 15-15 jälkeen. Rajala joutui turvautumaan muutamaan aikalisään, mutta sekään ei auttanut. Eetu Häyrinen, joka oli ottelun ehdoton kuningas, paukutti laidasta hirmutehoilla pisteitä loimaalaisille. Koko ottelun saldo Häyrisen osalta oli 28 pistettä, kaksi ässää ja hyökkäystehot 57%. Vaikka kotijoukkueen hakkuri Milutin Pavicevic (24pist. +15) teki kaikkensa, montenegrolaisen paukut eivät riittäneet erävoittoon saakka.

Kolmannen erän tapaan, Ducks tuli neljännen erän alkuun vahvasti. Se oli niskan päällä erän puoliväliin saakka, mutta Häyrisen tehot olivat sille lopulta liikaa.

Kolme sarjapistettä oli vähin, mitä Hurrikaanilta saattoi Vantaan illassa odottaa. Tapa, jolla voitto tuli, ei ollut ihan niin mallikas. Joukkueen torjuntapelaaminen oli ottelun alussa vaikeaa, suoria torjuntapisteitä ei tullut oikein mistään, mutta vastaavasti puolustuspelaaminen antoi mahdollisuudet jatkopallopisteisiin. Vaikka Petty ei tänään dominoinut, Vuorisen sisääntulo oli kelvollinen. Itse asiassa Vuorisen vaihto kentälle rauhoitti joukkueen vastaanottopelaamista hurjasti. Loimaalaisten riveistä oli poissa alle 20- vuotiaiden maajoukkueeseen liittyneet Nooa Marttila, Matti Köykkä ja Alex Horn. Silti, näiden poissaolojen taakse ei voi mennä. Vierasvoitto tuli Häyrisen hirmuillan ansiosta ja koko joukkueen sitkeän taisteluilmeen johdosta. Kotijoukkueesta Mäkelän lisäksi voi mainita Pavicevicin, josta on Rajalan joukkueelle vielä paljon iloa.

-Tänäänkin kaveri pääsi pelaamaan ilman paineita, koska me olemme lähes joka pelissä ennakkosuosikkeja. Näitä pelejä tulee kauden aikana, kun meidän vain pitää voittaa vaikka väkisin, Kuoksa tiesi. Päävalmentaja oli Häyrisen kanssa samoilla linjoilla siitä, että syöttöpelaaminen oli väkinäistä, mikä antoi Ducksille mahdollisuuksia hyökkäyspelaamiseen. – Kaveri pääsi meidän syötön jälkeen rakentamaan hyvästä vastaanotosta tilanteita, mikä näkyy meidän vähäisenä torjuntamääränä (9 torjuntaa), Kuoksa lisäsi.

-Meidän on jatkettava hyvää arkea ja mukava päästä jälleen pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön eteen. Pelejä tässä kaivataan, Kuoksa myönsi suoraan.

Häyrinen on alkukauden aikana osoittanut, että on ollut Hurrikaanilta erinomainen kaappaus. Ilman Häyristä lauantai- illasta ei välttämättä olisi tuliaisina kolmea sarjapistettä. – No, tänään oli minun vuoro onnistua. Jos jollakin muulla ei ihan kulje, toisten on nostettava tasoa, hakkuri kommentoi. Myös Häyrinen huomasi, että joukkue teki itse illasta vaikean. – Jatkopalloissa olimme huolimattomia ja syöttöä- torjuntapelaaminen heikkoa. Mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että tulosta pitää tehdä.