Hurrikaani- Loimaa – Tuto Volley 3-0 (25-20,25-18,25-21)

Perjantai- illan Mestaruusliigaottelu Hurrikaanin ja Tuto Volleyn välillä oli odotettu kamppailu sarjapisteistä. Tuton riveissä pelaa tällä kaudella kaikkiaan kuusi entistä Hurrikaania (Eemeli Kouki, Matti Toivola, Henri Rajala, Karri Kutinlahti, Tino Vuori ja Jani Puputti), mikä toi otteluun ekstramausteen. Ottelusta muodostui joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen peilikuva. Kun Kupittaalla Tuto oli ottelun kuningas, tällä kertaa Hurrikaani maksoi kalavelat korkojen kanssa. Ottelun voitto ratkesi kotijoukkueen virheettömämpään pelaamiseen. Isoimmat erot syntyivät syöttöviivan takana: Hurrikaani syötti 10 virhettä ja kuusi ässää, Tuto puolestaan ei saanut ainuttakaan ässäsyöttöä, mutta teki peräti 13 syöttövirhettä.

Hurrikaani pelasi yhden kauden ehjimmistä otteluista. Se ei päästänyt vieraitaan missään vaiheessa johtoon, vaan onnistui pitämään oman pelin tason tasaisena läpi ottelun. Santeri Välimaan passipeli oli fiksua, ja mies ruokki laitureitaan tasaisesti, mikä piti Tuton pelottavan torjunnan kiireisenä. Kun kaksikko Karri Kutinlahti- Tatu Vuorenmaa ei päässyt missään vaiheessa isäntien hyökkäyksiin kiinni, nousi Hurrikaanin hyökkäysprosentti lopulta 55%:iin. Missään nimessä Tutokaan ei pitänyt tulivoimaansa piilossa, vaan kirjautti lopulta hyökkäysprosentiksi 58. Harvoin tällaisilla hyökkäysprosenteilla ottelua häviää puhtaasti 3-0, mutta tällä kertaa se tapahtui. Syy löytyy omista virheistä, joita kokenut sarjanousija teki paljon enemmän kuin Hurrikaani. – Hurrikaanin torjunta- puolustuspelaaminen oli paljon meitä parempaa, siitä syntyi iso ero, samoin syöttöpelaamisesta, Ruslan Zhbankov summasi. Zhbankov oli täysin oikeassa, sillä syöttöpelissä Tuto ei päässyt missään kohtaa haastamaan isäntien vastaanottoa. – Meiltä järkevää ja rentoa syöttämistä, Jussi Heino kiitteli.

Kun Tutolta oli kokoonpanosta poissa loukkaantumisten takia ykköslibero Henri Rajala, sekä lievästi vielä puolikuntoinen Ossi Rumpunen, joutui Matti Toivola turvautumaan Antti Karttuseen. Laituri Karttunen onnistui omassa tehtävässään hyvin (14pist. +8), mutta toiselta laidalta Karttunen ei saanut tulitukea. Hakkuri Tino Vuoren isännät saivat pidettyä kiinni, ja vastaanottopelaamisen takia Toivola ei myöskään saanut tarpeeksi palloa kaksikolle- Tatu Vuorenmaa- Karri Kutinlahti.

Vaikka Antti Ropponen nakutti 14 pistettä ja Luka Marttila 12 pistettä, isoin onnistuja oli Mikko Suomalainen. Suomalainen on alkukauden sairastelun jälkeen pääsemässä vasta täyteen pelikuntoon, mutta välähdyksiä oli jo tänään havaittavissa. Nyt mies kokosi kahdeksan pistettä, hyökäten 87% tehoilla.

-Pikku hiljaa fyysinen kunto on parantunut. Vieläkään ei olla aivan täydessä kunnossa, mutta lähellä ollaan, joukkueen parhaana palkittu keskipelaaja mietti.

Hurrikaani jatkaa pelejään jo lauantaina, jolloin se saa syyskauden viimeisessä kotipelissä vastaan Raision Loimun. Heinolla oli pelin jälkeen jo ajatukset Loimu- pelissä: Toivottavasti syöttö- vastaanottopelaaminen on huomennakin yhtä kovaa kuin tänään, mutta torjuntapelissä meidän pitää olla vieläkin tarkempia.

-HurrikaaniMedia-