Vantaa Ducks – Hurrikaani- Loimaa 0-3 (21-25,22-25,20-25)

Hurrikaani- Loimaa nappasi Mestaruusliigassa ensimmäisen kerran tällä kaudella 3-0 voiton. Kolmen erän linkoukseen joutui kotijoukkue Vantaa Ducks, joka ei pystynyt kuin hetkittäin haastamaan Hurrikaania. Loimaalaiset astelivat parketille henkisesti latautuneena, ja keskiviikkoinen Hurmos- tappiopeli oli osattu käsitellä oikealla tavalla. Vierasvoitossa Hurrikaanilta nousi esiin pitkästä aikaa avaukseen päässyt Atro Berg, joka paukutti hyökkäyspäässä seitsemän pistettä ja torjui kahdesti. – Ihan alussa oli hiukan vaikeata, mutta äkkiä se oma peli aukesi, Berg summasi. Bergin pelaamisesta näkyi katsomon yläriville saakka, että mies nautti peliajasta. – Tänään me ei annettu kaverille mahdollisuuksia. Pelattiin jatkopallot fiksusti ja vapautuneesti, ei pelätty virheitä.

Kun vaisusti tähän saakka pelannut vantaalaisjoukkue jatkoi lamakauttaan, pääsi Jani Niskankaan suojatit pelaamaan varsin vapautuneesti. Vieraiden isoin vastus oli lopulta isäntien libero Louis Pineau, jonka vastaanotto- ja puolustuspelaaminen oli timanttista. Ranskalaisen harmiksi, muusta joukkueesta ei ollut miehelle apuja.

Hurrikaani aloitti ottelun hyvin ja hallitsi avauserää koko ajan. Tähän mennessä, joukkueella on ollut isoja vaikeuksia juuri ensimmäisten erien kanssa, mutta nyt jokainen pelaaja oli alusta saakka ottelussa sisällä. Kun vantaalaiset hyökkäyspeli oli kaavamaista, Santeri Välimaa puolestaan juoksutti kotijoukkueen torjuntaa mallikkaasti. Tänään Välimaan ja keskipelaajien yhteispeli oli vahvaa, mistä Berg ja Mikko Suomalainen nauttivat isojen passimäärien suhteen.

Koska kumpikaan joukkue ei ole varsinaisesti hyökkäysorientoitunut joukkue, ottelusta muodostui puolustuspelaamisen näytös. Niskakankaan joukkue oli puolustuspelissä tarkka, ja jatkopallopelaaminen oli huomattavasti Ducksia tehokkaampaa. Hurrikaani onnistui jatkopallohyökkäyksissä 49% tehokkuudella, isäntien jäädessä huomattavasti vaatimattomampiin lukemiin.

Toisen erän käännekohta oli Jarno Koivuniemen syöttövuoro. Vantaalaiset johtivat toista erää 15- pisteeseen saakka, mutta erän puolivälissä Niskakankaan tekemä syöttövaihto toi tulosta. Koivuniemen syöttövuorolla Hurrikaani kiskoi 18-18- tilanteesta johdoksi 22-18. Tässä syöttövuorossa Koivuniemelle merkittiin loimaalaisten ottelun ainoa ässäsyöttö.

Pitkän erätauon jälkeen Ducksin päävalmentaja Juho Rajala vaihtoi passariksi Joona Väänäsen, mutta passarin vaihtokaan ei joukkuetta pelastanut. Vieraat pelasivat vahvasti ja erittäin fiksusti, eikä antanut kotijoukkueelle ilmaisia pisteitä. Hurrikaanin korkeimman pistemäärän saldosi Aleksi Muukkonen 15 pistettä, mutta keskipelaajat Suomalainen (8pist.) ja Berg (9pist.) säestivät keskeltä vahvasti.

-Oltiin jokaisella osa- alueella vahvoja. Tykkäsin, miten nostimme tasoa edellisestä Hurmos- pelistä. Iso hatunnosto pojille, Niskakangas kiitteli. Päävalmentaja muisti kehua myös syöttövaihtona käytettyä Koivuniemeä, joka toisen erän puolivälissä ratkaisi periaatteessa syöttövuorolla erän joukkueelleen.

Hurrikaani saa nyt lähes kokonaisen viikon keskittyä ensi lauantain PerPo- peliin, joka pelataan poikkeuksellisesti Sodankylässä. – Tässä on parin seuraavan viikon aikana vain yksi peli viikossa, joten saadaan harjoitella lajia ja fysiikkaa rauhassa, Niskakangas valotti seuraavia viikkoja.

Vieraspeliä Sodankylässä odottaa jo kovin Berg, joka on paikallisen Tähti- Volleyn kasvatti ja pääsee nyt kotikyläänsä pelaamaan Mestaruusliigaa. Keskipelaaja myös lupaa, että ottelun lisäksi joukkue pääsee ihastelemaan revontulia. – Se on ihan varma asia, että revontulet näkyy!