Savo Volley – Hurrikaani 1-3 (28-26,15-25,20-25,18-25)

Hurrikaani varmisti seurahistorian kahdeksannen mitalin torstaina Kuopiossa. Se voitti toistamiseen Savo Volley ja pääsi kesälomille mitalit kaulassa. Ensimmäisessä kohtaamisessa tiistaina Loimaalla savolaiset olivat pahasti rampoja, mutta kotipeliin savolaiset saivat mukaan Timo Leikkaan, jonka Jukka Tuovinen istutti yleispelaajan tontille. Muuten joukkueet pelasivat hyvin pitkälti samoilla seitsikoilla.

– Alku ei ollut meiltä kovinkaan vahva. Oli vaikeuksia saada kone käyntiin. Avauserän jälkeen päästiin otteluun kiinni ja hallittiin loppuun saakka, Jussi Heino kertasi.

Heinon mukaan Savon pelaamisessa suurin muutos edelliseen oli se, että nyt kentällä oli fyysisesti ehjä seitsikko.
Ensimmäisen erän tukkoisuutta kirosi myös kapteeni Matti Oivanen. Oivasen uran viimeinen ottelu päättyi voittoon ja mitaliin, mikä oli miehen itsensä kannalta tärkein asia.

– Tässä loppukauden aikana on itselle vain vahvistunut, että päätös uran lopettamisesta oli oikea. Niin paljon tässä on ollut kaikkea kremppaa.
Oivaselle Kuopion torstai- illan mitali oli kahdeksas. Hopeisia mitaleja on kuusi ja nyt pronssimitaleja on kaksi.

– Aika hieno kausi ja loistava joukkue. Helvetin hienoa päättää tällä tavalla kausi ja oma ura. Tämä oli ehdottomasti urani paras joukkue. Meillä oli loistava joukkuehenki, Oivanen myhäili.
Oivasen tapaan joukkuetta kehui myös Tomi Rumpunen, jolle mitali oli neljäs.

– Fiilikset on nyt hyvät. Arvostan tätä joukkuetta ja niitä tahoja, jotka tällaisen joukkueen kokosi. Ei ole helppoa kasata eri persoonista näin hyvää joukkuetta, tiesi Rumpunen. Rumpunen kuuluu Oivasen kanssa siihen joukkoon, jonka ammattilaisura lentopallon parissa päättyy.

– Eväät on syöty ja työ on tehty, tunnelmoi Rumpunen.

Tulevaisuudestaan ei Rumpunen osannut sanoa mitään, mutta täysin ei mies lentopalloa unohda.

– Tähän lajiin on kasvettu pienestä pitäen, joten tuskin pystyn lajia jättämään. Mitä tulevaisuus tuo, sitä en vielä tiedä.

Hurrikaanille mennyt kausi oli menestys. Kun Heinon johdolla seurajohto paalutti kolmen vuoden projektin alkuun hyvin maltillisilla tavoitteilla, voi runkosarjan voittoa ja pronssimitalia pitää loistavana lopputuloksena.

– Runkosarja oli erinomainen. Vaikka Eemeli Kouki oli viimeiset kolme kuukautta sivussa, pystyimme omalla pelitavallamme pelaamaan itsemme lähes finaaleihin. Tästä kaudesta jäi paljon positiivista jatkoon, päävalmentaja summasi.