Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 3-0 (25-15,25-22,25-18

Hurrikaani- Loimaa ryösti sarjapisteet viikonloppuna Suomen cupin voittaneesta Valepa Sastamalasta. Vaikka Janne Kangaskokko oli jättänyt illan pelistä sivuun kolmikon Mikko Esko- Sakari Mäkinen- Severi Savonsalmi, se ei kotijoukkueen voittoa himmennä. Hurrikaani on viime peleissä profiloitunut vahvana syöttöjoukkueena, ja tälläkin kertaa sen syöttötyöskentely laittoi Valepan ahtaalle. Eniten vaikeuksissa oli Ben-Simon Bonin, jolle ilta muutenkin oli sysimusta. Saksalainen oli kotijoukkueen syöttöjen kohteena, minkä lisäksi miehen laitahyökkääminen oli tehotonta. Lopulta Boninin teholukemaksi jäi -6. Yhtä vaikeaa oli Jiri Leinosella, jonka illan pilasi lopullisesti loukkaantuminen kolmannen erän lopussa.

– Ei ollut ulospuhallus meiltä. Tultiin Loimaalle voittamaan, eikä me voida mennä minkään tekosyyn taakse, Urpo Sivula puhisi. Sivula palkittiin vierasjoukkueen parhaana (10pist. +3), mutta Sivulakaan ei päässyt lähellekään omaa tasoaan. – Hurrikaani aloitti hyvin ja me lähdettiin juoksemaan heidän perässä, Sivula myönsi.

Ottelu alkoi heti Hurrikaanin hurjastelulla. Varsinkin verkolla kotijoukkue otti luulot pois sastamalaisilta. Kun Joel Laakso ei löytänyt lääkkeitä Hurrikaanin torjunnan ohittamiseen, avauserä meni vierasjoukkueen kannalta tukkoiseksi. Kun Sivulakin haki koko ensimmäisen erän parasta virettään, vierasjoukkueen mahdollisuudet hupenivat olemattomiksi. – Ei me voida mennä sen taakse, että avauskokoonpano oli hiukan erilainen kuin normaalisti. Me kuitenkin treenataan yhdessä, joten se ei ole mikään syy, hakkuri kritisoi omaa joukkuettaan.

Loimaalaisyleisö odotti lähes henkeä pidätellen, lähteekö Valepan kone käyntiin toisessa erässä. Pelko oli lopulta aiheeton, sillä toisessakin erässä vierasjoukkueen pelaaminen oli virheherkkää. Kangaskokko herätteli joukkuettaan vaihtamalla kentälle Karli Allikin, mutta virolaisestakaan ei ollut joukkueen sytyttäjäksi. Sen sijaan, kotijoukkue painoi nuoruuden innolla päälle ja näytti nauttivan pelaamisesta täysin rinnoin. Kotijoukkueessa oli joukkueellinen onnistujia, eturintamassa Aleksi Muukkonen (19pist +14) ja Miika Haapaniemi (9pist. +5). – Tuntui taas hyvälle pelata. Suomen cupista jäi hampaankoloon sopivasti, Muukkonen kertasi.

Kotijoukkueen meno ei laantunut edes kolmannessa erässä, vaikka lopussa Kangaskokko vaihtoi vielä Mikko Eskon Joel Laakson tilalle. – Meillä pysyi toista erää lukuun ottamatta peli hyvin hallussa. Olen tyytyväinen joukkueen kolmannen erän pelaamiseen ja tason nostoon, voittajien päävalmentajan Jani Niskakangas lasketteli.

Niskakankaan aikakaudella Hurrikaanin pelaamiseen on tullut paljon rohkeutta. Tänäänkin se näkyi varsinkin jatkopallopelaamisessa, missä isännät olivat vieraita tehokkaampia. Samalla Muukkonen voitti hakkurien kaksintaistelun Sivulaa vastaan, mikä edes auttoi kotivoitossa.

Kun runkosarjassa on alkamassa loppukiri, loimaalaiset ovat viime vuoden tapaan onnistuneet kehittämään joukkuepelaamista. Pitää muistaa, että loimaalaiset odottavat vieläkin ykköshakkuri Kristers Dardzansin paluuta tositoimiin. Latvialaisen paluu pelikentille on lähellä, mutta vielä lauantaina hakkurin tontilla jatkaa Muukkonen.

Lauantaina Loimaalla jatketaan isoilla panoksilla, kun samassa pistemäärässä neljäntenä runkosarjassa oleva Karelian Hurmos saapuu Loimaalle. – Me vedetään yksi voimatreeni ja yksi lajiteeni, Niskakangas paljasti suunnitelmat lauantaita varten.

Parhaat pelaajat: Aleksi Muukkonen, Hurrikaani ja Urpo Sivula, Valepa

PROlibero: Peter Vuorinen, Hurrikaani

-HurrikaaniMedia-