Savo Volley – Hurrikaani 3-2 (26-24,16-25,25-18,18-25,15-13)

Hurrikaanin viikonlopun vieraskiertue alkoi lauantaina Siilinjärveltä Savo Volleyta vastaan. Historian ensimmäisessä kohtaamisessa kotijoukkue Savo Volley oli niukasti viiden erän kamppailun jälkeen parempi. Hurrikaani teki poikkeuksellisen ratkaisun viikonlopun vieraskiertueelle ja lähti vasta pelipäivän aamuna matkaan. Vielä ensimmäisessä erässä Hurrikaanin fokus ei ollut täysin siirtynyt Vuorisen Liikenteen onnikasta Ahmon koulun parketille. Sen verran raskaalla jalalla vierasjoukkue liikkui kentällä. Kun pahimmat karstat oli yskitty koneesta ulos, lähti toisesta erästä alkaen joukkueen peli kulkemaan.

Ottelun kuluessa Antti Ropponen kantoi Hurrikaanista suurta vastuuta hyökkäyspelaamisesta. Ranelle merkattiinkin ottelun korkein pistemäärä 23. Ropponen jätti Savon ykköshakkurin Eetu Häyrisen (10pist) selvästi varjoonsa. Samoin verkolla Matti Oivanen oli jälleen erinomainen (15pist.4torj). Kapteeni Oivanen on alkukaudella ollut lähes jokaiselle joukkueelle pitelemätön ja rohkeimmat uskaltavat jopa väittää, että kokenut 31-vuotias keskipelaaja on elämänsä kunnossa.

Ropposen ja Oivasen hallitessa henkilökohtaisella osaamisella, onnistui Hurrikaani myös joukkueena vertailussa Savo Volleyhin: Hurrikaanille merkattiin yhdeksän torjuntapistettä ja savolaisille kahdeksan. Sen lisäksi vieraiden hyökkäyspelaaminen onnistui 50% tehoilla kun isännät jäivät 42%:iin. Siitä huolimatta se tärkein, eli voitto jäi Hurrikaanilta muutaman pisteen päähän.

Ottelun jälkeen Jussi Heino ei ollut pettynyt joukkueen pelaamiseen. Päinvastoin.

– Kahden joukkueen raunioille rakennettu joukkue, jota on vahvistettu parilla korkean profiilin pelaajalla. Emme missään nimessä hävinneet huonolle joukkueelle. Savo on tänä vuonna oikein reipas hyökkäys- ja syöttövoimainen joukkue.

Heinon mielestä viides erä olisi voinut hiukan paremmalla tuurilla päättyä Hurrikaanille, mutta tällä kertaa kotijoukkue oli onnekkaampi.

– Lopussa meiltä ehkä loppui ykköstempo ja pelattiin enemmän rauhallisemmalla tahdilla laitureille palloa.

Hurrikaanin matka jatkuu vielä tänään Kajaanin yöksi. Sieltä matka starttaa aamulla kohti Rovaniemeä.

-HurrikaaniMedia-