Hurrikaani- Loimaa – Savo Volley 2-3 (22-25,25-22,25-21,20-25,8-15)

 

Hurrikaani- Loimaa aloitti lauantaina 16. Mestaruusliigakautensa viime kauden hopeamitalisti Savo Volleyta vastaan. Hyvän Tahdon Ottelun teemalla pelattu kamppailu keräsi noin 900 katsojaa seuraamaan uuden Hurrikaanin otteita. Ennen peliä isoimman yllätyksen tarjoili Timo Tolvanen, nimeämällä aloittavaksi passariksi Petteri Penttisen. Penttisen ”oikea” rooli olisi apuvalmentaja, mutta kun Ilja Ivanov ja Maciej Madej ovat loukkaantuneena, kävi Penttiselle käsky kentälle. Eikä miehen tarvitse ollenkaan pelaamistaan hävetä. Päinvastoin. Kypsä passipelaaminen leimasi myös Hurrikaanissa pelanneen miehen otteita. – Jos jossain täytyi mennä kentälle, niin juuri Loimaalla, joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon pokannut Penttinen myönsi. – Kyllähän tässä selkä ja jalat kramppasivat aika kovin, ja polvi ilmoittelee kivuista. Ei ole tullut hypittyä viime aikoina, kahdesti joukkueen kanssa viikolla harjoittelemaan ehtinyt mies paljastaa.

Jussi Heinon suojateilla vaikeuksia liiga- avaukseen toi Luka Marttilan siirtyminen alkuviikosta Monzaan Italiaan. Miehen tilalle Heino laittoi seuraavan Marttilan, Lukan pikkuveljen Nooan. Kun Nooa Marttila oli avauserässä selvinnyt alkujännityksestä, pääsi liigadebyytin tehnyt 17- vuotias yleispelaaja kiinni liigarytmiin.

Ottelusta muodostui lopulta kahden ailahtelevasti pelanneen joukkueen näytös. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä, mutta pitkälti omien virheiden ansiosta vastustaja pääsi aina kuromaan etumatkaa kiinni. Suurimmat vaikeudet olivat syöttöviivan takana, jossa Savolle merkattiin 23 virhettä ja Hurrikaanillekin 21. Isoin ero joukkueiden välillä tuli hyökkäyspelaamisessa. Kun loimaalaisten uusi hakkuri Kristers Dardzans hakee vielä yhteisiä säveliä Santeri Välimaan kanssa, oli kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen Savoa köyhempää. Vastaavasti Penttisen yhteispeli Michael Michelaun (20pist +8) ja hakkuri Veikka Lindqvistin (26pist.+15) kanssa sujui saumattomasti. Kun savolaisvieraat olivat kolmen erän jälkeen 2-1 tappiolla, alkoi Penttinen ruokkimaan Michelauta enemmän. Amerikkalainen ei pettänyt, vaan hyökkäsi lopulta 59% tehoilla. – En ole ollenkaan tyytyväinen peliimme tänään. Niitä asioita, joista keskusteltiin, emme tehneet. Esimerkiksi juuri Michelaun nelospaikan hyökkäys. Emme päässeet mieheen ollenkaan torjunnalla kiinni, Jussi Heino ihmetteli.

Vaikka kotivoitto jäi Hurrikaanilta saamatta, pelistä löytyi myös positiivisia asioita. Miika Haapaniemen ennakkoluuloton pelaaminen liigadebyytissään (9pist. +6) antaa jatkossakin Heinolle luottoa siihen, että neljän keskipelaajan kesken on kova kilpailutilanne. – Ihan kivasti meni, vaikka tappio harmittaa. Itse nukuin muutamissa tilanteissa, kritisoi Haapaniemi itseään.

Savo Volleyn pelaaminen Loimaalla oli samanlaista räiskyvää lentopalloa kuin viime kaudella. Michelaun ja Andrus Raadikin hyökkääminen on edelleen kovalla tasolla. Penttinen ei lyhyen valmistautumisen takia ymmärrettävästikään pelannut paljoa keskeltä, mutta kun tarjoili palloa Jakub Kovacille, se myös tuotti lähes poikkeuksetta pisteen.

-Periaatteessa minulla ei ole oikeutta kommentoida mitään, Timo Tolvanen paljasti ottelun jälkeen. Tolvasta ja Savo Volleyta kalva tilanne, jossa seuran anomus siirtää pelejä loukkaantumissumaan vedoten, on liigan toimesta peruttu. – Sen verran uskallan kommentoida, että Penttisen pelaamista oli hieno seurata.

Tolvasen ollessa vierasvoittoon tyytyväinen, Heino surkutteli hukattua mahdollisuutta. – Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa. Ymmärrän, että kaveri oli kokeneella joukkueella liikkeellä, mutta omia sovittuja juttuja ei suoritettu.

 

Hurrikaani pääsee viikon ajan harjoittelemaan rauhassa, kun joukkue matkaa vasta lauantaina Sastamalaan ja sunnuntaina Loimaalle saapuu Karelian Hurmos.

Ottelun parhaat pelaajat:

Miika Haapaniemi, Hurrikaani
Petteri Penttinen, Savo Volley
PROlibero: Keisuke Matsuo, Savo Volley

 

-Hurrikaanimedia-