Rajusti nuorentunut kotijoukkue Loimu sai sunnuntaina kauden ensimmäisessä paikallispelissä vastaansa kovakuntoisen Hurrikaanin. Ennen ottelua ennakoitiin, että Loimu saattaisi olla vaikeuksissa Hurrikaanin kovien aloitussyöttöjen edessä. Näin myös kävi. Kun Matti Oivanen latoi Eemeli Koukin tavoin kolme ässää ja Harrison Peacock ja Luke Smith kaksi, voidaan perustellusti sanoa vierasjoukkueen syöttäneen isännät parketin pintaan. Loimun passari Ville Juntura joutui vastaanoton ongelmien takia pelaamaan paljon hidasta laitapassia, johon Hurrikaanin ulottuva torjunta pääsi hyvin mukaan. Ennalta tiedettiin, että Juntura ruokkii ahkerasti viime kauden pistepörssin voittanutta Michael Chemosta, joka Kerttulassa tekikin hommia koko palkan edestä. Kaikkiaan kenialaiselle merkattiin 30 passia, joista miehen onnistui tappamaan 18 palloa parkettiin. Chemoksen harmiksi kenestäkään muusta ei ollut vierasjoukkueen kiusaajaksi vaan kenialainen jäi hyökkäyspelissä liian yksin. Kun Chemos saalisti 18 hyökkäyspistettä, koko Loimun muu joukkue sai kasaan täsmälleen saman määrän pisteitä! Kertonee, kuinka paljon Loimu oli yhden miehen varassa.

Hurrikaani kukisti tasaisella esityksellä lauantaina kotiavauksessaan Team Lakkapään ja samalla kaavalla se jatkoi myös sunnuntaina. Kahdessa ensimmäisessä erässä joukkue syötti ja puolusti kotijoukkueen nurin. Peräti 11 ässäsyöttöä kahteen ensimmäiseen erään ja kuusi torjuntapistettä on kova saldo. Kun lopulta Hurrikaani sai 12 ässää ja kahdeksan torjuntaa, voidaan tähän kiteyttää voiton avaimet.

Mikko Oivanen hyökkää

Mikko Oivanen hyökkää

Lauri Rantanen osoitti jälleen loistavaa taktista pelisilmää vaihtamalla lauantaina onnistuneet Tuomas Koppasen ja Tomi Mutkan tilalle Karri Kutinlahden ja Eemeli Koukin. Sekä Kutinlahti että Kouki debytoivat tämän kauden liigassa Kerttulan parketilla hyvin. Pitkästä sormivammasta toipunut Kutinlahti oli jopa odotuksia parempi. Mies nautti Peacockin passeista ja hyökkäsi viiden pisteen verran. Sen lisäksi keskipelaaja sai yhden ässän ja torjuntapisteen. Myös Kouki näytti, että joukkueessa on kolme kovaa laituria ja kilpailu peliajasta jatkuu kovana. Kouki kolmen ässäsyötön lisäksi miehen vastaanottopelaaminen oli rauhallista ja varmaa. Kun hyökkäyspeli sujui 50% tehoilla, on Rantasella jatkossakin positiivinen ongelma avausseitsikon valinnassa. Totta kai noin 800 katsojaa oli tullut myös seuraamaan Oivasen veljesten edesottamuksia, joista ei myöskään tänään löytynyt mitään negatiivista. MiO: ta Loimun torjunta ei saanut kertaakaan kiinni ja maajoukkuehakkuri kokosi Hurrikaanin korkeimman pistemäärän 15. MaO: lla kulki syöttöruudussa jälleen kovaa.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä oli syöttö- ja torjuntapelaaminen todella kovalla tasolla. Sen takia meidän pelaaminen saattoi näyttää jopa helpolta. Saatiin kaverilta kovalla syötöllä hyvät hyökkäyspaikat pelattua pois, Rantanen analysoi.

Kotijoukkueen passari Ville Junturan mielestä kahdessa ensimmäisessä erässä heillä ei ollut mitään mahdollisuuksia haastaa Hurrikaania ja kolmannessakin mahdollisuudet olivat heikot. Luultavasti Juntura aloitti lehdistötilaisuudessa jo psyykkaamisen ensi viikon maanantain toista kohtaamista varten toteamalla, ettei Hurrikaani mikään erikoinen joukkue ole.

Joukkueiden toinen paikallistaistelu käydään siis ensi viikon maanantaina Loimaalla. Silloin nähdään, onko Dragan Mihailovic saanut viritettyä nuoren joukkueensa parempaan lentoon. Varmaa on, että Hurrikaani pommittaa vieläkin armottomammin tutussa kotisalissa.

 

-Hurrikaani tiedotus-