Loimu – Hurrikaani 2-3 (21-25,25-20,13-25,25-21,7-15)

Perjantain paikallisottelu Raision Loimun ja Hurrikaanin välillä tarjosi, kuten ennakkoon osattiin odottaa, lämmintä ja yleisöönmenevää taistelua sarjapisteistä. Samalla joukkueet kamppailivat Silja Linen sponsoroimasta ”Silja maljasta”, jossa neljästä paikallisottelusta enemmän pisteitä kerännyt joukkue voittaa ilmaisen risteilyn kauden jälkeen. Illan vierasvoitto takasi Hurrikaanille historian kolmannen risteilyn, mutta kaksi sarjapistettä maistui myös maukkaalle. Varsinkin, kun se tuli kovan ja tasaisen tappelun jälkeen.
Ottelun alku osoitti, että tänään tapellaan tosissaan. Kun päätuomari Kari Partiainen vihelsi heti alkuun Matti Oivaselle käsittelyvirheen, alkoi Jussi Heinon ”muuntajassa” kipinöidä. Tunnetusti tulinen valmentaja ei sulattanut Partiaisen linjaa vaan nappasi jo avauserän puoliväliin mennessä ensin keltaisen kortin ja lopulta vielä punaisen kortin. Ensimmäinen erä alkoi kääntyä Hurrikaanille Heinon korttien jälkeen kun vieraiden peli aukesi.

– Alkulämmittelyssä jo näkyi, että meille tulee tänään vaikea peli. Onneksi lopulta kaivettiin voitti, Heino summasi lehdistötilaisuudessa.

Toisessa erässä Loimu paransi pelaamistaan, vaikka edelleen hakkuripeli oli isännillä luokatonta. Kesken kauden joukkueen riveihin naarattu Ivan Marquez ei päässyt millään kiinni Kasper Vuorisen tai Tomi Saarisen passeihin. Verrattain laiskasti liikkuva Marquez saikin tehdä tilaa nuorelle Oskari Keskiselle, joka onnistui venezuelalaista paremmin.
Kun Loimun käskijä Christophe Achten tuskaili hakkuripelaamisen kanssa, ei Heinolla ollut samanlaisia ongelmia. Antti Ropponen paukutti 21 pistettä 60% tehoilla, jonka lisäksi Rane saalisti kaksi ässää ja yhden torjunnan. Kaikkiaan laituriosasto oli Hurrikaanin valttikortti. Ropposen lisäksi Tapio Toiviainen (14pistettä) ja Tomi Rumpunen (18pistettä ja neljä torjuntaa) olivat pelipäällä. Koko kolmikon hyökkäysprosentti oli yli 54% (83passia,45hyök.pistettä). Kun Ropposen käsi oli tulikuuma, onnistuivat Rumpunen ja Toiviainen vastaanottopelissä.

– Aika tavalla peli aaltoili ylös ja alas, tuumasi Heino. Päävalmentajan mukaan syöttöpeli vaikeutti tarpeeksi Loimun pelaamista, jonka jälkeen passarikaksikko Vuorinen-Saarinen joutui heittämään isoa ja hidastempoista passia laitureille, jolloin Hurrikaani ehti rakentamaan tiiviin torjunnan. Pitkälti tämän ansiosta joukkue keräsikin 14 torjuntapistettä.

Achten vaihteli pitkin ottelua hakkurien lisäksi passareita. Kokenut Vuorinen ja yksi Loimun tulevaisuuden nimistä Saarinen (19v) saivat molemmat vastuuta. Tappiosta ei passareita voi syyttää, mutta Saarisen tekeminen kentällä antaa Loimulle jatkossa rauhan. Niin hyvin nuori Loimu- kasvatti pyöritti peliä. Jos kotijoukkueen vastaanotto olisi onnistunut edes hiukan paremmin, Saarisellakin olisi ollut myös keskihyökkäysuhka mukana. Nyt Hurrikaani pommitti Loimun hihan rikki ja pakotti Vuorisen ja Saarisen juoksemaan pallon perässä rajusti.

– Peliaika ja vastuu ovat yllättäneet tällä kaudella. Olen saanut pelata paljon, Saarinen myöntää. Nuori passari myöntää, että hakkurien vaihtelu tuo passarille haastetta.

– Hiukan pitää miettiä, minkälaista passia antaa Marquezille tai Oskari Keskiselle.

Kolmannen erän totaalinen kylvetys ja sitä seurannut neljännen erän tappio nosti jännityksen viidennen erän osalta huippuunsa. Siinä kävi hyvin selväksi se, miksi Hurrikaani taistelee runkosarjan voitosta. Sen pelaamisen taso ei laskenut ratkaisevassa erässä, vaan se otti heti kättelyssä kuskin paikan. Achten otti Loimulle aikalisän, kun joukkue oli 2-5 tappiolla. Toisen kerran belgialaisluotsi otti aikalisän, kun Hurrikaani johti jo 13-7. Tässä erässä Loimun hyökkäyspeli ontui ja se teki ns. helppoja virheitä enemmän kuin vieraat. Hurrikaani ei sortunut viidennen erän aikana yhteenkään suoraan hyökkäysvirheeseen vaan Matthew West juoksutti Loimun torjuntaa mielensä mukaan.

– Kyllä West on nyt parantanut pelaamistaan syksystä. Ollaan puhuttu paljon ja nyt se tuottaa tulosta, Heino kiitteli amerikkalaispassaria.

Hurrikaanilla on nyt kahdeksan ottelun voittoputki. Joukkue on sementoimassa sijoitustaan vähintään toiseksi. Valepalla on kärjessä kaksi ottelua vähemmän pelattuna ja pieni ihme pitää tapahtua, että se kärkipaikastaan luopuu. Loimaalaiset jatkavat kiireistä helmikuuta ensi keskiviikkona kotipelillä Savo Volleyta vastaan. Ottelulla on merkitystä varsinkin henkisellä puolella, koska joukkueet saattavat tulla vastakkain pudotuspeleissä.

-HurrikaaniMedia-