Hurrikaani – Loimu 3-0 (25-13,25-23,25-21)

Hurrikaani- Loimaa voitti myös kauden neljännen paikallispelin Raision Loimua vastaan. Tällä kertaa voittolukemat oli 3-0, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Loimu tiedotti aivan ottelun alla, että joukkueen ykköspistemies ja hakkuri Windson Ferreira on lähetetty takaisin kotimaahansa, mikä osaltaan vaikeutti joukkueen valmistautumista otteluun. Ferreiran lähdön syy oli olkapäävamma, joka ei kuntoutuksesta huolimatta tullut missään vaiheessa kautta täyteen pelikuntoon. Tämän johdosta Kasper Vuorinen joutui laittamaan hakkurin tontille Paavo Korhosen, joka suoriutui tehtävistään tilanne huomioon ottaen hyvin. – Iso kiitos Paavolle, että pääsi ensinnäkin tänään meidän matkaan, kakkosvalmentaja Mika Rantanen kiitteli lainamiestä.

On turha jossitella, mikä olisi ollut lopputulos, jos brassihakkuri olisi tänään pelannut. Mutta selväksi kävi, että Hurrikaani oli valmiina pelaamaan ottelun ensimmäisestä pallosta lähtien. Isännät tulivat otteluun myrskyn lailla ja kuittasivat suvereenilla pelaamisella ensimmäisen erän itselleen. Avauserässä Eemeli Kouki oli täysin pitelemätön, eikä Loimu saanut miestä kuriin missään vaiheessa ottelua. Koukin otteet antavat odottaa, että mies alkaa pian olemaan tutussa huippuiskussa.

– Oli kyllä hienoa pelata tänään. Olen välillä miettinyt, pääsenkö enää ollenkaan pelaamaan, Kouki tunnusti.

Kouki loukkaantui puolitoista vuotta sitten, eikä miestä sen jälkeen ole juuri kentällä nähty. Nyt nähtiin ja se jätti Heinolle positiivisen ongelman: joukkueessa on nyt neljä vaihtoehtoa yleispelaajaksi. Koukin kaverina toisella laidalla pommitti Sakari Mäkinen. Eikä Mäkinenkään tuntenut armoa. Mäkiselle merkittiin piste enemmän kuin Koukille (15pist.) ja kolme torjuntaa.

– Pitkästä aikaa oli oikein rauhallinen olo penkillä, Heino jutteli.

– Joukkue pelasi rauhallisesti ja oikealla tavalla aggressiivisesti.

Kun vastaanotto toimi Peter Vuorisen johdolla tarkasti, antoi se Santeri Välimaalle mahdollisuuden monipuoliseen pelaamiseen.

Kolmikko Antti Ropponen- Mäkinen- Kouki kantoi päävastuun hyökkäyksistä, mutta sen lisäksi Karri Kutinlahti hyökkäsi viisi pistettä ja Henrik Porkka paukutti kaksi ässää.

Hurrikaanin seuraava tositesti tulee jo lauantaina, kun se matkaa Savo Volleyn vieraaksi. Heino odottaa, että kotijoukkue on sisuuntunut kahdesta peräkkäisestä tappiosta. – Siellä on vastassa oikein ilkeä kotijoukkue. Luvassa on kova peli, jälleen kerran, Heino tiesi.

Hurrikaani ei tällä kaudella ole voittanut Savo Volleyta vielä vieraskentällä. Tappio on tullut niin Suomen cupissa kuin Mestaruusliigassakin.

-HurrikaaniMedia-