Karelian Hurmos – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (23-25,25-22,20-25,19-25)

Hurrikaani- Loimaa kävi hakemassa tärkeän vierasvoiton Joensuusta Karelian Hurmoksen vieraana. Pelkkä sarjataulukkoon katsominen antoi odottaa loimaalaisten totaalista hallintaa, mutta kotijoukkueen ennakkoluuloton pelaaminen teki illasta Hurrikaanille vaikean. Ottelu oli varsinkin kolmen ensimmäisen erän ajan todella tasaista, sillä Hurmos puolusti liberonsa Tatu Hakkaraisen johdolla hyvin. Vasta viimeisessä erässä Hurrikaanin parempi pelaajamateriaali tuli selville ja vieraat pääsivät neljän erän pelin jälkeen voitto takataskussa pitkälle kotimatkalle.

Tällä kertaa Santeri Välimaan ja Eetu Häyrisen yhteispeli ei ollut kentän tehokkainta, vaan Välimaa joutui hakemaan ratkaisijoita muualta. Greg Petty (24pist. +12) ja Miika Haapaniemi (13pist. +9) olivat nyt isoimmat onnistujat. Hurrikaanin ottelun alkua häiritsi syöttöpelaaminen, jossa tuli kahden ensimmäisen erän aikana 11 virhettä. Vaikka pitkän erätauon jälkeen syöttövirheiden määrä ei juurikaan laskenut, vastapainoksia alkoi syntymään myös ässäsyöttöjä.

Pitkä erätauko toimi tällä kertaa myös ottelun ratkaisuna, kun 18 minuutin tauon jälkeen vieraat saivat myös vastaanottopelaamistaan parempaan kuosiin. Ennen taukoa, Hurmos onnistui horjuttamaan Hurrikaanin paljon kehuttua vastaanottoa yllättävän tehokkaasti, mikä vaikeutti loimaalaisten hyökkäyspelaamista.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin Hurrikaani pääsi myös Hurmoksen hakkuri Isaias Sanchesiin kiinni.

-Ensimmäisen kerran tällä kaudella pitkällä erätauolla annoin tulla ja kunnolla, Olli Kuoksa paljasti. Sattumaa tai ei, erätauon jälkeen peli alkoi kääntymään Hurrikaanille. Kuoksa harmitteli henkilökohtaisia helppoja virheitä ja latauksen puuttumista. – Ehkä tänään oli pieni ulospuhallus, kun alla oli monta kovaa peliä. Meidän vain pitää oppia käsittelemään näitä tilanteita. Kaikki metsästävät meitä tästä eteenpäinkin.

Vaikka sunnuntainen ottelu ei tasoltaan noussut ihmeelliseksi, vierasvoitto ja kolme pistettä on tässä kohtaa runkosarjaa riittävä. Hurrikaani lähtee loppukauden jokaiseen peliin ennakkosuosikkina ja vastustaja pääsee verkon toiselle puolelle ilman paineita, peli saattaa ajoittain mennä loimaalaisten kannalta puskemiseksi. Huippujoukkue onnistuu kuitenkin siitä huolimatta voittamaan. Ja tänään Hurrikaani osoitti, että se pystyy ja löytää keinot voittoon.

Vierasvoitto vankisti joukkueen asetelmia sarjataulukon kärjessä. Nyt ero on toisena olevaan Akaa- Volleyhin kolme pistettä. Alkavalla viikolla Hurrikaani pelaa kaksi kertaa kotona: keskiviikkona Vantaa Ducksia vastaan ja sunnuntaina KyKy- Betset tulee vieraaksi. Kuoksa painotti, että alkavan viikon pelit ovat samanlaisia, kuin sunnuntainen Hurmos- ottelu. – Alkava viikko tulee olemaan samanlaista lentopalloa. Meidän pitää olla vain mintissä ja mennä pallo kerrallaan. Ei parane vielä miettiä pudotuspelejä.

-HurrikaaniMedia-