Lentopalloseura Etta, Oulu –  Hurrikaani 1-3 (25-21,20-25,20-25,19-25)

 

Hurrikaanin tuplaviikonloppu alkoi lauantaina vieraspelillä Oulussa. Etta tiedettiin ilkeäksi vastustajaksi, jonka kanssa pitää olla nöyrä ja maltillinen. Tälläkin kertaa kotijoukkue jaksoi puolustaa ja taistella jokaisesta pallosta. Erityisesti avauserässä isännät eivät olleet yhtään vieraskoreita. Se syötti hyvin ja varsinkin leijasyötön kanssa Hurrikaani oli vaikeuksissa. Lauri Rantanen joutui jo ensimmäisen erän lopulla vaihtamaan Luke Smithin pois ja Tomi Mutka kentälle. Tämä vaihto myös rauhoitti joukkueen vastaanottopelaamista selvästi. – Etta aloitti hyvin, mutta me myös lahjoitimme kymmenen pistettä omilla virheillä avauserässä kaverille, summasi Rantanen.

Vaikka toisesta erästä alkaen Hurrikaani siirtyi ottelussa kuskin paikalle, eikä siitä enää ottelun kuluessa luopunut, Rantanen analysoi ottelun olleen alusta loppuun saakka tiukkaa taistelua. – Yksikään erä ei ollut alusta saakka meidän juhlaa, vaan Etta roikkui ilkeästi parin pisteen päässä. Kolmessa viimeisessä erässä saimme jokaisessa erän lopussa yhden hyvän syöttövuoron, jonka aikana revimme tarvittavan eron kaveriin.

Oulun vierailulla Hurrikaanista onnistui Mutka vastaanottopelissä. Vastaavasti kentän kovimmat pisteet linkosi Mikko Oivanen (30pist. +23,4ässää) ja hakkuria säesti hyvin jälleen vahvasti pelannut Eemeli Kouki (14pist.+12).

Voitto tuli Hurrikaanille hiukan  epätyypillisesti, sillä tähän menneessä joukkue on murskannut vastustajan vastaanoton hyvällä syötöllä. Oulussa se ei saanut syöttöä kulkemaan missään vaiheessa vaan valmennuksen mielestä ottelu oli yksi kauden huonoin ottelu syöttöruudussa. – Oli hyvä signaali, että voimme voittaa ilman huippusuoritusta syöttöviivan takana. Kun syöttö ei kulkenut tuttuun tapaan, pääsimme silti hyökkäämään mahtavilla tehoilla, Rantanen ihmetteli itsekin. Kaikkiaan Hurrikaani teki peräti 19 syöttövirhettä ja vain viisi ässää. Sen sijaan hyökkäyspeli oli tappavaa. Onnistumisprosentti koko joukkueella oli 57%, sen lisäksi Ettan onnistui torjumaan Hurrikaanin hyökkäykset vain neljä kertaa. Ja ainoastaan neljä kertaa se teki hyökkäysvirheen.

Lauantain voittoa ei joukkue ehdi kauaa juhlimaan, sillä matka jatkuu heti ottelun jälkeen kohti Kokkolaa. – Sunnuntaina on tulossa tiukka peli. Olemme kahdesti Loimaalla jo tällä kaudella Tiikerit voittaneet, joten itseluottamusta on varmasti, päävalmentaja pohti huomista. Rantanen kuitenkin huomautti, että Tiikerit tulee kotisalissaan syöttämään paremmin kuin Loimaalla. – Enkä edes muista, olemmeko koskaan voittaneet Hollihaassa, joten siinä sitä pähkinää huomiselle.

-Hurrikaani tiedotus-