Hurrikaani – Karelian Hurmos 3-0 (25-18,25-20,25-18)

Hurrikaanille ei tällä hetkellä löydy Mestaruusliigassa pysäyttäjää. Lauantaina Hurrikaanin edessä kaatui liiganousija Karelian Hurmos. Voitto oli Hurrikaanille jo kuudes putkeen. Kuudennen voiton ottamiseen riitti tällä kertaa perussuoritus. Suurin ero joukkueiden välille syntyi syöttöruudussa, jossa Hurmos teki peräti 19 virhettä. Isännät suoriutuivat ”vain” 13 syöttövirheellä, mutta sen lisäksi syntyi myös kolme ässää.
– Meiltä tänään perussuoritus. Ei loistokas, mutta riittävä voittoon ja kolmeen pisteeseen, myönsi Jussi Heino.

Liiganousija pelasi kauden ensimmäisen vieraspelinsä ja se näkyi otteissa. Hurmos sortui omiin helppoihin virheisiin ja varsinkin vastaanottopelaaminen oli vaikeuksissa. Kun Ville Louhelan hihapeli ei kestänyt Hurrikaanin painostusta, joutui Tuomas Karjalainen juoksemaan pallon perässä ja rakentamaan peliä yleensä helpoimman ratkaisun kautta. – Kaveri pelasi kovaa ja syötti taktisesti hyvin. Meillä ei vastaanotto vain kestänyt ja se vaikutti hyökkäyspelaamiseen, norjalainen Bjarne Huus myönsi. Huus oli selvästi Hurmoksen paras. Norjalainen hyökkäsi kymmenen pistettä ja myös vastaanotto oli monta luokkaa Louhelaa parempaa.

Hurrikaanin pelaaminen oli jatkumoa keskiviikon Loimu- voitosta. Joukkue nosti hiukan pelaamisen tasoa, mutta mitään hohdokasta se ei kuitenkaan ollut. Hurrikaani pelasi tasaisesti ja Porkan lisäksi kolmannessa erässä kentälle vaihdettu Santeri Välimaa onnistui hyvin. Nuori passari tuli kentälle itsevarmasti ja osoitti, että on jatkossakin varteenotettava vaihtoehto passariksi. – Olisin voinut vaihtaa poikia kentälle (Välimaa, Lauri Vanhanen, Tino Vuori) ehkä aikaisemminkin, mutta pelasin varman päälle. Olen tyytyväinen kolmikon pelaamiseen, Heino kiitteli.
Hurrikaani jatkaa kauttaan seuraavaksi keskiviikkona vieraspelissä Akaassa. Ja viikon päätteeksi Loimaalle saapuu Kokkolan Tiikerit.

Erityisesti keskiviikon pelistä voidaan odottaa tasaista vääntöä sarjapisteistä. – Luulen, että alkukauden kovin peli on edessä. Akaa pelaa hyvin ja mitään siellä ei saa ilmaiseksi, Porkka tiesi.

-HurrikaaniMedia-