Karelian Hurmos – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (25-22,20-25,19-25,19-25)

Hurrikaani- Loimaan viikonloppu vierähti Itä-Suomessa. Eilisen Siilinjärven reissun jälkeen, sunnuntaina kutsui Joensuu ja Karelian Hurmos. Ottelusta olisi saattanut muodostui täysin yksipuolinen esitys, mutta ensimmäisen erän Nuutti Niinivaaran vakavan näköinen loukkaantuminen mutkisti vierasjoukkueen pelaamista. Niinivaara loukkaantui torjuntatilanteessa, ja luultavasti väänsi polven. Niinivaaran paikalle toiseksi keskipelaajaksi tuli Väinö Rahko, jolta meni erän verran opetella uuden pelipaikan saloja. Maajoukkuemiehen loukkaantuminen yksipuolisti Hurrikaanin hyökkäyspelaamista, sillä Santeri Välimaa ruokki ainoastaan kolmesti Rahkoa keskellä.

Pitkä ja raskas viikonloppu näkyi Hurrikaanin avauserän pelaamisessa, ja altavastaaja Hurmos pääsi siinä laskettelemaan erävoittoon. Myös neljä syöttövirhettä ja kolme hyökkäysvirhettä auttoivat kotijoukkuetta erävoitossa.

Toisesta erästä alkaen vieraat löysivät peruspelaamisen tason, mikä riitti loppupelin ajaksi Hurmosta vastaan. Hurrikaanin onnistui pimentämään totaalisesti isäntien hakkuri Isaias Sanchesin, joka jäi teholukemissa yhden pykälän pakkaselle. Vaikka syöttöpelaaminen ei varsinaisesti murskannut kotijoukkueen vastaanottoa, oli Olli Kuoksa laatinut fiksun syöttötaktiikan, millä riisuttiin joensuulaisten hyökkäyskuviot aseista. Sen lisäksi, Miika Haapaniemen seitsemän torjuntapistettä taisi painua Hurmos- pelaajien yöuniin painajaismaisesti. Yli kaksimetrinen Haapaniemi mellasti verkolla mielin määrin, keräten kaikkiaan 13 pistettä.

Hurrikaanin sunnuntaisen vierasvoiton aseet olivat lopulta hyvin samanlaiset, kuin päivää aikaisemmin Savo Volleyn vieraana. Sen hyökkääminen oli monipuolista, laidoista löytyi tarvittava määrä tehoa, ja sen lisäksi vastaanottopelaaminen antoi Välimaalle kaikki valttikortit pelin pyörittämiselle.

Kun edelleen hakkurina operoinut Greg Petty oli pelipäällä ja Nooa Marttila toisella laidalla teki vahvaa tulosta, ei Hurmos saanut missään vaiheessa vieraiden hyökkäämistä kuriin. Niin vahvaa pelaamista Hurrikaani tänään esitti. Sunnuntaina Petty keräsi 24 pistettä, Marttila 16 pistettä ja Haapaniemi 13.

-Eka erä aloitettiin aika hitaasti, tehtiin turhaan hyökkäysvirheitä paljon. Toisesta erästä alkaen saatiin peli kunnolla käyntiin, Kuoksa jutteli. Kuoksa kiitteli myös joukkueen henkistä kanttia, kun Niinivaaran loukkaantumisen jälkeen joukkue joutui muuttamaan kokoonpanoaan. – Kertoo paljon joukkueen henkisestä vahvuudesta, että nousimme loukkaantumisen jälkeen takaisin meidän hyvälle tasolle.

Kahden vieraspelin viikonloppu oli Hurrikaanilta liki täydellinen. Viisi pistettä ja kaksi vierasvoittoa on erinomainen saldo. Viikonloppua himmentää ainoastaan Niinivaaran pahan näköinen loukkaantuminen. Muuten joukkue on tällä hetkellä täysin pysäyttämätön. Sen pelaamisesta ei löydy ainoatakaan heikkoa lenkkiä, vaan Kuoksa ja Juha Lönnqvist on onnistunut laatimaan joukkueelle sopivan pelitavan.

Alkavan viikon aikana saadaan luultavasti tarkempaa tietoa Niinivaaran loukkaantumisesta. Edelleen sivussa on myös Eetu Häyrinen, joten tulevan lauantain paikallispeliin Raision Loimua vastaan Hurrikaani saattanee lähteä edelleen siipirikkoisena. Ottelu toimii samalla Suomen cupin pelinä, josta voittaja marssii lopputurnaukseen.

-HurrikaaniMedia-