Hurrikaani – Leka Volley, Kuopio 1-3 (27-29,24-26,25-19,23-25)

 

Hurrikaanin Mestaruusliigakauden ensimmäinen kotipeli päättyi tappioon Leka Volleyta vastaan. Repaleinen kesä ja alkanut syksy näkyi karulla tavalla kotijoukkueen pelaamisessa. Kun loukkaantumisten takia joukkuepelaaminen on ollut kovin rikkonaista, ei harvinaisen valmista pelaamista esittäneen Lekan vierasvoittoa voi pitää suurena sensaationa. – Meillä oli alussa vastaanotto kovin rauhatonta ja passari Matti Toivola joutui juoksemaan pallon perässä, Lauri Rantanen analysoi. Hurrikaani ei kahdessa ensimmäisessä erässä saanut vastaanoton jälkeistä hyökkäystä Lekan tasolle vaan kuopiolaiset kirjasivat pitkälle erätauolle mentäessä 2-0 johtotilanteen. Jukka Tuovisen siirryttyä Lekan peräsimeen näkyy miehen kädenjälki jo nyt joukkueen pelissä. Se taistelee ja torjunta- puolustaa tehokkaasti. Sen lisäksi nuori hakkuri Samuli Kaislasalo (22) on kovassa fyysisessä kunnossa. Maanantaina Kaislasalolle merkattiin 23 pistettä ja sen pisteiden lisäksi nuori mies otti joukkueensa välillä yksin reppuselkään. – Jukan tulo on selkiyttänyt pelaamistamme. Sovittiin joukkueessa, että emme jännitä turhia vaan pelataan rohkeasti, kentän parhaana palkittu Kaislasalo jutteli. Sen lisäksi Leka saa onnitella itseään erinomaisesta ulkomaalaishankinnasta kun albanialainen yleispelaaja Redi Koci liittyi joukkueeseen. Mies pelaa todella vahvasti erityisesti hyökkäyssuuntaan ja antaa Tuoviselle mahdollisuudet monipuoliseen pelaamiseen. – Minulla oli suurin piirtein 25 pelaajan tiedot ja videot pöydällä ja tämä Koci pisti lopulta silmään. Meidän joukkueen profiiliin sopiva pelaaja, nuori ja uransa alussa.

Hurrikaanin peliä kipsasi selvästi esiintyminen ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Toivolan ja uuden hakkurin Antti Ropposen yhteispeli parani ottelun kuluessa, mutta edelleen joukkueen pelaamisessa on paljon epävarmuustekijöitä. Samalla tietynlainen nöyryys unohtuu nuoruuden hurmoksen puhaltaessa. Liian monta kertaa joukkue lähti lyömään päin kolmen miehen torjuntaa, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut myös toisenlaiselle ratkaisulle. – Meillä oli vaikeuksia vastaanotossa alkuun. Olimme hiukan liian hermostuneita, mutta varmuus ja rauhallisuus tuli pelin edetessä, Rantanen myönsi. Rantanen on siitä harmittavassa tilanteessa, ettei joukkueella ole periaatteessa toista pelaavaa passaria, joten valmennus ei voinut välillä rauhoittaa Toivalan pelaamista ottamalla miehen hetkeksi vaihtoon. Samoin yleispelaajaosasto näyttää surulliselta kun Kasimir Vuorinen ja Max Staples ovat edelleen toipilaina.

Ropponen palkittiin Hurrikaanin parhaana, mutta positiivisen vaikutuksen teki uusi venäläiskeskipelaaja Dimitri Shestak. Miehen kokemus näkyy tiukoissa tilanteissa. Rantasella on nyt neljä päivää aikaa harjoitella joukkuepelaamista, ennen kuin lauantaina se kohtaa kotisalissaan Lakkapään. Viikko päättyy sunnuntaina vierailuun Raisiossa.

-HurrikaaniMedia-