Hurrikaani – Savo Volley 3-0 (25-20, 25-20, 25-22)

Hurrikaani venytti voittoputkensa liigassa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti kovan kilpakumppaninsa Savo Volleyn 3-0-lukemin. Savolaisille tappio Loimaalla ei ole mikään uusi juttu. Tänäänkin harmaakeltaiset yrittivät kaikkensa ja pelasivat syöttöpeliään lukuun ottamatta hienon ottelun, mutta Hurrikaanin tämänhetkinen pelitapa on vastustajille erittäin vaikea murtaa.

– Pojat pelaavat hienoa lentopalloa ja tekevät kentällä paljon töitä. Loppuun asti yrittämistä ja vastustajan olon epävarmaksi tekemistä. Joukkue pyytää, vaatii ja kannustaa toisiaan jättämään kaiken kentälle. Sitä on hienoa katsella penkiltä, tunnusti ottelua levollisesti seurannut valmentaja Jussi Heino.

Ensimmäisen erän ratkaisu nähtiin kymmenen pisteen vaiheilla, kun jälleen erinomaisen pelin pelannut Tomi Rumpunen (15/+12) otti kaksi perättäistorjuntaa Savo Volleyn hakkurista Eetu Häyrisestä. Häyrinen oli joukkueensa ainoa hakkuri, kun Lelu Ojansivu seurasi ottelua siviilit päällä vaihtopenkiltä. Häyrinen pelasi parhaimman pelinsä Loimaalla (13/+1), vaikka olikin totutun epävarma erien ratkaisuhetkillä.

Hurrikaani pelasi jälleen alusta saakka joukkueena. Passari Matthew West (2/0) vaikeutti Savon torjuntapelaamista älykkäällä pelillään. Paljon kertoo jenkkipassarin taidoista se, että savolaisten kova sentterikaksikko Aleksi Kaatrasalo-Jukka Lehtonen ei saanut ottelussa yhtään torjuntapistettä.

Toiseen erään Hurrikaani painoi kaasun pohjaan heti erän alussa. 5-0-lukemissa Jukka Tuovinen vaihtoi epävarmasti vastaanottaneen Andrus Raadikin (9/+4) pois ja päästi Miro Määttäsen (3/0) kentälle. Vaihto katkaisi kotijoukkueen pisteputken, mutta erän jatkuessa Matti Oivanen (7/+5) sijoitti kaksi rullasyöttöä Määttäsen viereen ässän arvoisesti ja mies otettiin jälleen vaihtoon. Hurrikaani harppoi karkumatkalle, ja Savo oli pakotettu yrittämään suunnan kääntämistä passarivaihdon kautta. Petteri Penttinen toikin savolaisten peliin sykettä, mutta erävoittoon asti piristyminen ei riittänyt.

Hurrikaanista hakkuri Antti Ropponen (14/+7) teki erässä kolme ässää ja oli muutenkin joukkueensa tehokkain.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Savo Volley jatkoi passari Penttisen kanssa. Ex-Hurrikaani näytti saavan joukkueensa sylinterit käymään Fedor Ivanovia paremmin. Hurrikaani ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan karkuun, vaan sinnitteli lähituntumassa aina 18-19-tilanteeseen saakka. Silloin sekä Raadik että Häyrinen tekivät kolme helppoa virhettä peräperään ja antoivat Hurrikaanille edun, jonka se myös vakuuttavasti käytti hyväkseen.

Hurrikaani nousi voitollaan tasapisteisiin liigajohtaja VaLePan kanssa, mutta sastamalalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Piste-ero kolmantena olevaan Savoon kasvoi kahdeksaan, ja lisäksi Savo on pelannut yhden ottelun Hurrikaania enemmän.

Kamppailu kärkikolmikon kesken huipentuu viimeisillä kierroksilla, joissa Hurrikaani kohtaa lauantaina Siilinjärvellä Savo Volleyn ja sunnuntaina Rovaniemellä Team Lakkapään. Ensi viikolla on vuorossa runkosarjan viimeiset ottelut Akaata vastaan vieraissa ja Tiikereitä vastaan kotona.

Savo Volley kohtaa Hurrikaanin lisäksi VaLePan ja Akaa Volleyn. VaLePa puolestaan ennen Savo-kotiotteluaan Team Lakkapään, Ettan ja Tiikerit ja päätöskierroksella liigakarsintoihin joutuvan Vantaan Ducksin.

-HurrikaaniMedia-