Isku – Hurrikaani 1-3 (18-25,20-25,25-23,19-25)

Erittäin ehjä ja vahva vieraspelaaminen oli keskiviikkona valttia Rantaperkiön Iskua vastaan Pyynikillä. Kun Hurrikaanista jokainen laitapelaaja hyökkäsi yli 50% tehoilla, on silloin vastustajalla vaikea ilta edessä. Nyt niin kävi kotijoukkue Iskulle. Hurrikaani pelasi yhden kauden parhaimmista hyökkäyspeleistä ja riisui isännät aseista. Kolmikko Antti Ropponen-Max Staples-Tom Douglas-Powell hyökkäsi peräti 46 pistettä Hurrikaanille. Sen lisäksi Matti Oivanen pommitti Pyynikin parkettiin peräti viisi ässää. Kun tähän iltapuhteeseen lisätään vielä se, että vasta 16-vuotias Loimaan Jankon kasvatti Peter Vuorinen pääsi debytoimaan miesten tasolla, voidaan loimaalaisittain iltaa pitää täydellisenä. Peter Vuorisen debytointi Mestaruusliigassa tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen kun tiedettiin, että Jesse Mäntylä jää kuumesairauden takia pois Tampereen matkalta. Nähtävästi Mäntylästä on kehittymässä kovaa vauhtia aito ypäjäläinen, sillä kaupungilla liikkuneiden huhujen mukaan vakio-liberolla diagnosoitiin hevospiireistä paremmin tuttu kaviokuume. Vielä ei tiedetä, pystyykö Mäntylä pelaamaan lauantaina kotipelissä Raision Loimua vastaan.

Kun Mäntylä oli pois, liberovastuun kantoi Tapio Toiviainen. Toiviaisen hiha kesti viime kauden seuraansa vastaan erinomaisesti. Isku kokeili syöttöruudussa Toiviaisen hihan kestävyyttä ahkerasti, mutta miehen vastaanotto oli rautaa. Nostoprosentti oli 60 ja sen lisäksi takakentän puolustuspelaaminen eleettömän varmaa. – Tapsa oli tänään takakentällä äijä. Siis isossa roolissa ja potki kavereita eteenpäin, kiitteli Lauri Rantanen hätä-apu Toiviaista. Toiviaisen rooli joukkueessa on tällä kaudella ollut muutenkin loukkaantumisten takia todella iso. Mies on ehtinyt jo pelaamaan yleispelaajan roolin lisäksi liberona ja hakkurina. – Ehkä seuraavassa pelissä laitan sitten keskelle, nauroi päävalmentaja. Muutenkin ottelun jälkeen puhelimesta tavoitettiin hyväntuulinen päävalmentaja. Rantanen myönsi suoraan, että kolme pistettä Pyynikiltä maistuu erityisen hyvälle juuri nyt. – Ollaan oltu aika liemessä viime aikoina. On sattunut paljon loukkaantumisia, eikä tänäänkään ollut vielä alkulämmössä täyttä varmuutta, ketkä pystyvät pelaamaan. Isoin kysymysmerkki oli Douglas-Powell, jonka pelaaminen oli loppuun saakka arvoitus. Mies kuitenkin pystyi pelaamaan, mutta rooli oli tavanomaista pienempi. Ropponen paukutti tällä kertaa 67% tehoilla palloa kenttään, kirjaten 19 pistettä. Pisteellä paremmaksi laittoi Max Staples ja kapteeni Oivanenkin sai kokoon 12 pistettä.

Lauantaina Hurrikaani päättää syyskauden kotipelillä Raision Loimua vastaan. Kaksi raajarikkoista joukkuetta kohtaavat liigassa jo kolmannen kerran tällä kaudella. Aikaisemmat kaksi kohtaamista ovat menneet vierasjoukkueen merkeissä. Sen lisäksi Suomen cupissa Hurrikaani voitti Loimun molemmissa otteluissa, joten lievästi Hurrikaani lähtee kotipeliin ennakkosuosikkina. Loimulta on loukkaantumisten kirjoissa Janne Marttila. Sen lisäksi Loimu- ikoni Ossi Rumpunen siirtyi viime viikolla Saksan Bundesliigaan, joten helppoa ei Loimunkaan valmistautuminen otteluun ole ollut. – Iso kysymysmerkki koko ottelu. Luultavasti Mäntylä ainakin puuttuu vielä lauantaina. Loimu tulee varmasti kovaa päälle, joten meidän pitää olla valmiita vastaamaan haasteeseen, Rantanen mietti.

-HurrikaaniMedia-