Loimu – Hurrikaani 0-3 (17-25,23-25,21-25)

Hurrikaani matkasi liigahistorian 20.kerran Raisioon Loimun vieraaksi. Ennen illan peliä, Loimu oli voittanut otteluista kymmenen ja Hurrikaani yhdeksän. Keskiviikkoilta ja Hurrikaanin vierasvoitto tasoittivat keskinäiset kohtaamiset lukemiksi 10-10. Kolmen pisteen ja vierasvoiton lisäksi mitään muuta positiivista kauden ensimmäinen paikallisottelu ei tarjoillut. Ottelu oli Hurrikaanille enemmän asenne- kuin pelillinen testi. Ja lopulta mustakeltaisten asenne kesti, vaikka mentaalipuolella parannettavaa jäikin.

– Ei pelkästään tänään, vaan myös treenisalissa ote on hiukan löystynyt. Selvittiin kuitenkin kuivin jaloin, ruoski Jussi Heino joukkuettaan.

Paljon kertoo Hurrikaanista ja asenteesta, että päävalmentajan lisäksi myös ottelun korkeimman pistemäärän tehoillut Sakari Mäkinen oli otteluun pettynyt.

– Voitto ei tullut tänään helpolla. Tehtiin ottelusta itsellemme aika ajoin vaikea. Tehtiin myös ratkaisuja, joita ei ole ennen edes kokeiltu, ihmetteli vahvaa alkukautta pelaava Mäkinen.

Mäkinen mielestä Loimu myös lahjoitti pisteitä vieraille, joka helpotti Hurrikaanin urakkaa. – Kyllä meidän on palattava treeneihin nöyrästi ja tehtävä kovin hommia.

Hurrikaani oli koko ajan Loimua edelle jokaisella osa- alueella. Loimaalaiset avasivat ottelun hyvin. Avauserässä ei syntynyt kovinkaan kovaa kilpailua erävoitosta, vaikka pelillinen taso ei korkeaksi noussutkaan. Kotijoukkueen joukkuepelin koko kuva tiivistyi oikeastaan ensimmäiseen erään. Jo siinä Loimulle vihellettiin useampi rotaatiovirhe tai hyökkäysrajarike.

– Kyllähän meidän pelaamisessa näkee, että joukkue on ollut vasta vähän aikaa yhdessä. Jos vertaa Hurrikaaniin, ero on selkeä, Kasimir Vuorinen myönsi.

Nuorempi painos lentopalloilevista Vuorisen veljeksistä siirtyi kesän aikana peliajan perässä isoveljen kainaloon ja Raisioon. Maisemanmuutos on varmasti Vuorinen juniorin uran kannalta fiksu ja luultavasti kauden mittaan mies nouseekin johtavaksi laitapelaajaksi ailahtelevassa Loimun kuusikossa.

Luultavasti tänään Vuorinen junior tunsi paremmin vastustajajoukkueen pelaajat kuin omansa. – Savo Volley- otteluun jos vertaa, emme onnistuneet torjunta- ja puolustuspelissä yhtä hyvin. Toisaalta, Hurrikaani oli myös hyvä, ”Kassu” pohti.

Vierasvoiton yhtenä pääarkkitehtina Mäkisen lisäksi hääri liberona Peter Vuorinen. Vuorisen otteet olivat sen mukaiset, että peliaikaa on luvassa jatkossakin. Myös Antti Ropponen (15pist) ja Tapio Toiviainen (14pist.) hyökkäsivät tehokkaasti.

Hurrikaanin kauden viides voitto nosti sen sarjataulukossa jälleen kärkeen. Se on alkukauden aikana tullut jokaiseen otteluun hyvällä asenteella, sillä yksikään Hurrikaanin vastustaja ei ole onnistunut voittamaan siltä avauserää!

-HurrikaaniMedia-