Tiikerit- Hurrikaani 2-3 (25-20,24-26,15-25,25-23,20-22)

 

Runkosarjan osalta Tiikerien ja Hurrikaanin väliset ottelun on taputeltu. Hurrikaani kuittasi kaikki kolme ottelua nimiinsä. Vieraspeli Kokkolassa oli taistelu voitosta kirjaimellisesti pitkän kaavan kautta. Viides erä päättyi vasta 42 pelatun pisteen jälkeen! Taistelu oli muutenkin tiukkaa lentopalloa alusta saakka. Ottelussa pääosaa näytteli laitapelaajat, jotka molemmin puolin verkkoa antoivat pallolle kunnolla kättä. Lauri Rantanen myönsi, että Hurrikaani oli lopussa ehkä hieman kotijoukkuetta onnekkaampi ja kirjasi näin ottelun nimiinsä. – Oli kyllä hyökkäyspelin voitto. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeasti ja sen näkee myös tilastoista, Rantanen huomautti. Kommentilla valmentaja halusi korostaa sitä, että kumpikin joukkueista pääsi hyökkäystehoissa yli 50 prosentin. Tiikerit hyökkäsi 51% ja Hurrikaani 56% tehoilla.

Eilisen Etta- pelin jälkeen olisi ehkä odottanut, että Hurrikaani saa syöttöpelinsä takaisin tuttuun formaattiin. Mutta jo toinen ottelu peräkkäin oli syöttöviivan takaa mollivoittoinen. Peräti 21 syöttövirhettä ja vain kahdeksan ässää on joukkueelle kehno lukema. Kolikon kääntöpuolena voi pitää sitä, että se pystyi silti hyökkäämään ja torjumaan kotijoukkuetta paremmin. – Ehkä hitusen parempi syöttöpeli kuin lauantaina, mutta silti paikka paikoin suorittaminen oli meillä vaikeaa. Siihen nähden 17 torjuntapistettä on mahtava saalis, Rantanen iloitsi.

Hurrikaanin tehokkain oli tuttuun tapaan hakkuri Mikko Oivanen (25pist.+12), jonka peliotteissa ei tappavan tammikuun pelitahti näy. MiO jatkaa pelistä toiseen keskittyä jokaiseen palloon ja tekee kentällä lähes poikkeuksetta oikeita ratkaisuja. Kun miehen fysiikka on mennyt alkukaudesta huimasti eteenpäin, on Rantasella penkin takana syytä hymyyn. Sen lisäksi Eemeli Kouki (19pist.+15) pelasi jo kolmannen liki virheettömän ottelun putkeen. – Keke on tällä hetkellä huimassa vireessä. Ei yhtään hyökkäysvirhettä ja vastaanotto ilmiömäisen varmaa, päävalmentaja kehui yleispelaajaansa. Näiden lisäksi Matti Oivanen napsi käsittämättömät kymmenen torjuntaa ja saldosi kaikkiaan keskipelaajalle hienot 18 pistettä.

Vaikka tietyt Hurrikaanin pelaajat ottivat näkyvämmin roolia, Rantanen jakoi tunnustusta koko joukkueelle kovasta viikonlopusta. Rantanen muistutti, että pienet asiat ratkaisevat monesti tiukat ottelut. – Tomi Mutka nosti palloa kuppiin vaiheessa, jolloin kotijoukkueella oli muutama ottelupallo. Tällaiset pienet, hyvin usein yleisöltä huomaamatta jäävät jutut ratkaisevat otteluja. Nyt meidän tehtävä on kehittää omaa pelaamista edelleen. Eteenpäin ollaan menty, mutta kehitettävääkin on jäljellä.

Hurrikaani saapuu Kokkolasta maanantai- aamuyöllä kolmen maissa. Sen jälkeen joukkue pääsee nukkumaan muutamaksi tunniksi, sillä puolenpäivän aikaan se jatkaa matkaa Helsinki-Vantaan lentokentälle. Vielä maanantai- illan aikana se saapuu Trentinoon, jossa kohtaa Diatec Trentinon keskiviikkona CEV- cupin toisessa osaottelussa. Viikko päättyy sunnuntaiseen kotipeliin joensuulaista Liiga-Rientoa vastaan.

-Hurrikaani tiedotus-