Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 2-3 (25-22,27-29,19-25,26-24,13-15)

Kauden kolmas paikallisottelu Hurrikaani- Loimaan ja Raision Loimun välillä päättyi tällä kertaa vierasjoukkue Loimulle. Vierasvoitto oli Loimulle ensimmäinen voitto Hurrikaanista tällä kaudella, ja samalla Jani Niskakankaan ensimmäinen kotitappio päävalmentajana. – Kyllä harmittaa. Meillä oli mahdollisuuksia, mutta hiukan häslättiin itse, Niskakangas sadatteli. Kotijoukkueen päävalmentajan tuskan ymmärtää, sillä Hurrikaanilla oli täydet mahdollisuudet napata 3-2 voitto ja kaksi sarjapistettä. Se johti viidettä erää 13-10, mutta joukkueen henkinen kantti ja maltti ei kestänyt loppuun saakka, vaan Loimu teki lopussa vähemmän virheitä ja Joonas Jokelan johdolla paukutti voiton Raisioon.

Ottelun neljä ensimmäistä erää oli hyökkäysvoittoista, mutta tunnetasoltaan latteaa lentopalloa. Kumpikaan joukkueista ei syttynyt kauden kolmannessa kohtaamisessa kunnolla, vaan yleisö sai nähdä ”virkamieslentopalloa” ilman suuria tunteita. Neljässä ensimmäisessä erässä Jokela (28pist. +13) ja Kristers Dardzans (23pist. +10) kävivät hakkurien taistelua keskenään. Latvialainen tuskaili kadoksissa olleen aloitussyötön kanssa, mutta hyökkäyspelissä mies oli Jokelaa tehokkaampi. Kun Loimun yleispelaajat olivat paikoitellen kotijoukkueen aloitussyöttöjen kanssa pulassa, vastaavasti kotijoukkueen laiturit tuskailivat hyökkäyspelaamisen kanssa. – Onneksi voitettiin, vaikka välillä peli oli melkoista taapertamista, Jokela tukisti omiaan. Jokelan panos oli vierasvoiton kannalta tärkein, niin paljon Tomi Saarinen miestä ruokki (56 passia). – Kuvitellaan, että erä tulee itsestään, kun hiukan kulkee paremmin. Sen jälkeen päästetään kaveri mukaan peliin, maajoukkuehakkuri jatkoi.

Viiden erän aikana pelissä pelattiin neljä erittäin tasaista erää ja vain kolmas erä meni Loimulle selvästi. Muuten joukkueiden paremmuus jäi erien loppujen varaan. – Oli tiukkaa vääntöä. Itsellä kulki hyökkäys, mutta muuten oli vaikeaa, kotijoukkueen parhaana palkittu Miika Haapaniemi (18pist. +10) kertasi. Haapaniemen keskipelaaminen Santeri Välimaan kanssa onnistui lähes täydellisesti. Välimaan 23 passista debyyttikauttaan pelaava Haapaniemi tappoi 16.

Loimulle vierasvoitto Hurrikaanista oli tärkeä. Sillä joukkue varmisti ainakin kotiedun ja kolmas sijakin on täysin omissa käsissä. – Tuntuu todella hyvälle. Viime kerralla Loimaalla jäi homma piippuun. Nytkään en ole meidän viidennen erän pelaamiseen tyytyväinen, mutta kovalla taistelulla saatiin voitto, Mika Rantanen kommentoi voittajien leiristä.

Hurrikaanin taistelu neljännestä sijasta jatkuu kiivaana, seuraavan kerran joukkue pelaa lauantaina Savo Volleyn vieraana. Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet kotietuun, joten luvassa on varmasti lämminhenkinen kamppailu.

Parhaat pelaajat: Miika Haapaniemi, Hurrikani ja Joonas Jokela, Loimu

PROlibero: Esko Vuorinen, Loimu