Hurrikaani- Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3-2 (25-12,28-30,23-25,25-21,15-12)

Hurrikaani- Loimaan ja Kokkolan Tiikereiden taistelu sarjapisteistä oli tasainen ja pitkä. Ilman Aleksi Muukkosta otteluun lähtenyt Hurrikaani taisteli ja oli lopulta tehokkaampi ottelun lopussa. Vastaavasti Mikko Keskisipilän valmentama Tiikerit joutui vaihtamaan avauserän jälkeen hakkuria, kun Daniel Thiessen kärsi sydänvaivoista, ja otettiin vaihtoon varotoimenpiteenä. Joukkueet eivät tälläkään kertaa jättäneet Liikuntahallin yleisöä kylmäksi, vaan ottelussa nähtiin runsaasti torikokouksia, epäselviä tilanteita ja tuomioita, sekä lukematon määrä pitkiä taistelupalloja. Kaiken tämän jälkeen, Hurrikaanin onnistui voittamaan ja jatkamaan voitokkaiden kotipelien putkea. Tällä hetkellä loimaalaiset ovat voittaneet kuusi kotipeliä putkeen, edellisen kerran se on hävinnyt Loimaalla 16.12.2022 Akaa- Volleyta vastaan.

Vaikka ensimmäisessä erässä kotijoukkue hallitsi ottelua mielin määrin, ja syötti Tiikerit kanveesiin, ottelu alkoi toden teolla vasta toisessa erässä. – Ekassa erässä meiltä onnistui kaikki, toisessa annettiin kaverin päästä peliin kiinni osittain omien virheiden takia. Meillä ei maltti kestänyt jatkopalloissa, Jani Niskakangas analysoi. Hurrikaanilla oli toisessa erässä mahdollisuus siirtyä erätauolle 2-0 johdossa, sillä isännille oli erä hallussa puoleen väliin saakka. Hurrikaani johti erää 16-13 ja 25-24, mutta lopulta Tiikerit taisteli erävoiton itselleen. Kahden erän jälkeen kävi kaikille hallissa olleille selväksi, että tänään pelataan viimeiseen hikipisaraan saakka. Niin raivoisaa puolustuspelaamista molemmat joukkueet esittivät. Erityisesti Tiikerien Teemu Lahti osoitti, että mies on yksi liigan aliarvostetuimpia yleispelaajia. Lahden puolustuspelaaminen oli jälleen kerran yksi iso osatekijä, että vieraat pääsivät jatkopallotilanteisiin ja sitä kautta hyökkäämään.

-Hurrikaani ansaitsi voiton, sen näkee tilastoistakin. He syöttivät meidän vastaanoton rikki, Keskisipilä tunnusti reilusti. Hurrikaanileirissä Muukkosen korvasi Adriàn Petruf (17pist. +16), joka pelasi kauden parhaan pelinsä tärkeimpään paikkaan. – Tiesimme, että tänään tulee kova peli. Meiltä kuitenkin hyvä valmistautuminen ja kova voitto, mies hymyili pelin jälkeen. Petrufin valinta kuusikkoon oli Jani Niskakankaalta pelitaktiikan osalta nerokas valinta. Slovakialaisen vastaanotto kesti Tiikerien leijasyötöt ja sen lisäksi miehen laitahyökkäämisessä oli ruutia. – Mahtava fiilis pelata tänään, oli paljon yleisöä ja fiilistä kentällä, Hurrikaanin parhaana palkittu Petruf tunnelmoi.

Kaksi viimeistä erää oli parasta lentopalloa, mitä tällä kaudella Loimaalla on pelattu. Joukkueet esittivät pitkiä taistelupalloja ja hienoja yksilösuorituksia. Lahden lisäksi Thiessenin tilalle vaihdettu Matias Saviaro (17pist. +9) paukutteli pisteitä tasaiseen tahtiin. Kotijoukkueelta Kristers Dardzans (24pist. +8) onnistui välttävästi, mutta edelleen mies hakee parasta pelikuntoa. Tänään saldona kuitenkin viisi ässää ja kaikkiaan 28 aloitussyöttöä.

Ottelun päätöserä oli alussa Tiikerien hallintaa. Se nappasi erän alkuun 4-1 johtotilanteen, jonka jälkeen Niskakangas otti aikalisän. Sen jälkeen alkoi kotijoukkueen kiri, ensin rinnalle ja lopulta ohi. Viimeisen erän voiton yksi isoimpia tekijöitä oli Dardzans, joka syötti erään kaksi peräkkäistä ässää.

Sunnuntainen ottelu oli jo ensimakua tulevista pudotuspeleistä. Ja Hurrikaanin osoitti, että sen henkinen kantti kestää piukoissa paikoissa. Kotivoitto nosti Hurrikaanin viidenneksi, ja Karelian Hurmos on enää kahden pisteen päässä. Kovat pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Loimaalle saapuu loistavaa liigakautta pelaava Raision Loimu.