Akaa- Volley – Hurrikaani 1-3 (16-25,21-25,27-25,16-25)
Hurrikaani- Loimaa yllätti puolen Suomea ryöstämällä Akaa- Volleyltä kaikki kolme sarjapistettä. Vierasvoittoa voi pitää yllätyksenä, sillä kotijoukkue Akaa ei ollut alkukauden neljästä pelistä hävinnyt ainuttakaan. Ja se oli kuitenkin kohdannut suurimmat mestarisuosikit, Valepan ja Savo Volleyn. Lauantaina Olli Kunnarin joukkue kohtasi lopulta voittajansa, kun 13 päivän ottelutauolta parketille hyökännyt Hurrikaani nappasi erittäin fiksulla ja tylyllä esityksellä kolme pistettä. Kolmannen erän lopussa tuli vieraille ottelun ainoa musta hetki, kun joukkue johti jo 24-21 ja sille tarjottiin otteluvoittoa. Mutta kolme ottelupalloa ei riittänyt, vaan rutinoitunut Akaa tuli rinnalle ja lopulta erävoittoon. Akaan erävoiton takuumies oli hakkuri Ali Fazli, joka hyökkäsi joukkueensa viimeiset kolme pistettä. Muuten, muiden nimimiesten tavoin Fazli vaelteli varjojen mailla. – Pelattiin rauhallisesti ja kurinalaisesti. Joukkue pysyi pelisuunnitelmassa kiitettävästi, Jussi Heino myhäili tyytyväisenä. – Meillä oli pieni breikki takana ja tehtiin salilla hyvin hommia, paljasti Hurrikaanikoutsi voiton syitä.
Vierasvoitto tuli nimenomaan joukkuepelin kautta. Kaikkiaan neljä pelaajaa pääsi vähintään kymmeneen pisteeseen. Akaalta Greg Petty saldosi 15 pistettä, Fazli ja Petteri Tyynismaa 13. Loimaalaisilta Kristers Dardzans oli 23 pisteellä ylivoimainen, sen jälkeen Lauri Vanhanen, Miika Haapaniemi ja Nooa Marttila pääsivät jokainen kymmeneen pisteeseen.
Heino oli muuttanut kokoonpanoaan aikaisemmasta sen verran, että tänään Atro Berg pääsi vihdoin avaukseen. Ja keskipelaaja teki sen tyylillä. Bergille merkittiin yhdeksän pistettä ja kolme ässää. – Atrolta tärkeä syöttövuoro neljänteen erään, jossa saatiin revittyä eroa Akaaseen, Heino kiitteli. Bergin tavoin vastuusta nautti myös Nooa Marttila, joka omien sanojensa mukaan on pääsemässä eroon turhasta jännittämisestä. Myös Marttila piti iltaa joukkueena onnistuneena. – Lähdettiin kovalla raivolla liikkelle ja saatiin kotijoukkueen vastaanottoa ahdistettua. Muutenkin pelattiin ehjä peli, ja nimenomaan koko joukkueen voimin, Marttila kommentoi. Marttilan mukaan hyvä lauantaivire on peruja kahden viikon harjoitusjaksolta, jonka aikana joukkue pääsi treenaamaan ja hiomaan kuvioita. – Ollaan yritetty saada virhemäärää pienemmäksi, ja tänään siinä myös onnistuttiin. – Samoin onnistuttiin taktiikassa. – Katseltiin aika tarkkaan kaverin pelaamista videolta, ja päästiin erityisesti torjuntapelissä kiinni heidän hyökkäyksiin.
Hurrikaani on nyt kahden ottelun voittoputkessa ja tarkoitus on jatkaa samalla vireellä myös ensi lauantaina, kun Loimaalle saapuu rovaniemeläinen Perungan Pojat.
-HurrikaaniMedia-