Hurrikaani- Loimaa ja Lentopalloseura Etta Oulusta kohtaavat Mestaruusliigan puolivälierissä. Koskaan aikaisemmin joukkueet eivät pudotuspeleissä ole kohdanneet.  Otteluparin taistelu kohti välieräpelejä alkaa tulevana torstaina ja jatkuvat perjantaina. Molemmat ottelut pelataan Loimaalla ja kolmas kohtaaminen ensi viikon tiistaina Oulussa. Tarvittaessa Oulussa jatketaan vielä keskiviikkona ja viimeinen viides peli taas Loimaalla 28.3. perjantaina. Puolivälierissä jatkoon pääsy edellyttää kolmea voittoa.

Etta on ollut tällä kaudella Hurrikaanille paha vastus. Keskinäiset kohtaamiset ovat menneet Ettalla 2-1.

Ettan pelin sielu on ollut vasta 23-vuotias hakkuri Ville Sorvoja  (426pistettä ), joka valittiinkin Tuomas Sammelvuon maajoukkueryhmään. Sorvojan lisäksi laitatehoja on esitellyt makedonialainen Vuk Karanovic, joka pelaa nyt toista kautta Suomessa. Tällä kaudella Karanovic saldosi runkosarjassa 413 pistettä. Miehen vahvuus on ilman muuta jatkopallojen tappaminen, joita hänelle tarjoilee passari Juha Keihäskoski. Koko kauden ajan Keihäskosken jatkopallopelaaminen on henkilöitynyt Karanoviciin, joka kokeneena ( 26v ) on kyennyt hoitamaan elintärkeitä pisteitä omalle joukkueelleen. Näiden pelaajien lisäksi Anssi Hakalan pudotuspelikokemus on valttia mitä pidemmälle ottelusarja venyy. Hakala kuuluu Kuoksan papereissa niihin pelaajiin, joiden vastuu kasvaa pudotuspeleissä ja painepeleissä. Hakala on kertaalleen päässyt juhlimaan Suomen Mestaruutta ( 09-10 Sun Volley ) ja mies varmasti haluaa kokea juhlahumun vielä uudelleen. Ettan pelissä kirjoittamaton kortti on Panu Pahtajan vastaanottopeli. Pahtaja ei välttämättä ole liberona parhaimmillaan vastaanotossa vaan vahvuudeksi voidaan lukea puolustus- ja takakenttäpelaamisen. Tähän Ville Kakko varmasti panostaa ja luultavasti Pahtaja otetaan Hurrikaanin toimesta syöttöruudussa pommituksen kohteeksi.

Molemmat valmentajat tunnetaan melko värikkäinä ja sanavalmiina käskyttäjinä. On aivan selvää, että jossain vaiheessa tässä otteluparissa myös valmentajat ottavat verbaalisesti yhteen ja samalla hakevat psykologisia aseita kollegaansa vastaan. – Minä kunnioitan Kakkoa valmentajana, eikä miestä voi huutelemalla ärsyttää, Kuoksa totesi puhelinhaastattelussa. Kuoksan mukaan heillä on selvillä, miten Hurrikaania voi haastaa ja miten joukkue on lyötävissä. Pohjois- Suomen lentopallon lippulaivan päävalmentaja myöntää, että runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Hurrikaani on saatava vahvalla syöttöpelillä pois mukavuusalueelta ja tätä kautta vaikeutettava Petteri Penttisen pelinrakentelua. – Tulemme pommittamaan Aivars Petrusevicsia aloitussyötöillä ja yritämme saada latvialaiselta näin puristettua mehut pihalle. Jos emme tässä onnistu, miestä ja Hurrikaania ei pysäytä mikään.

Kakko puolestaan kehuu vastutaja Ettaa vaaralliseksi syöttöjoukkueeksi, jonka aseena on painava hyppyleija. Liigassa kaikkiaan 145 ässäsyöttöä kertoo joukkueen vaarallisuudesta. – Vastustaja pelaa ärsyttävästi aina jokaisen tilanteen loppuun saakka eikä anna koskaan periksi. Tämän takia meidän täytyy olla koko ajan hereillä. Heillä on muutama vaarallinen pelaaja, joista Sorvoja hakkurina on ilman muuta yksi. Hieman on viime aikoina nuorella hakkurilla trendi ollut laskeva, nyt nähdään miten painepelit vaikuttavat häneen, Kakko miettii. Myös Kakon papereissa Karanovic on kirjoitettu isoilla kirjaimilla.

Tänä vuonna Mestaruusliigassa ensimmäistä kertaa annettiin kolmelle parhaiten sijoittuneelle joukkueelle mahdollisuus valita vastustaja sijoille 5-8 päätyneistä joukkueista. Kahtena edellisenä vuotena Hurrikaanin finaaleihin valmentanut Kakko myönsi, että hän oli jo aikaisemmin päättänyt valita heikoiten sijoittuneen joukkueen vastustajaksi. Lentopalloseura Etta sijoittui runkosarjassa sijalle kuusi.

 

-Hurrikaani tiedotus-