Loimu-Hurrikaani 1-3 ( 14-25, 20-25, 25-17, 22-25 )

Hurrikaani kukisti suuren apinan selästään kun se liigahistoriansa 11. vieraspelissä Kerttulassa nappasi kotijoukkue Loimulta täydet sarjapisteet. – Olen todella tyytyväinen joukkueeni esitykseen ja siihen, että vihdoin saatiin ne kolme sarjapistettä täältä Raisiosta, kommentoi Ville Kakko. Kakon olemuksesta ja ruumiinkielestä näki, että mies oli enemmän kuin tyytyväinen Loimu-voitosta.

Hurrikaani avasi ottelun pirteästi seitsikkolla: Mäntylä- Penttinen- Anttila- Kaatrasalo- Petrusevics- Egorov- Cedic . Henri Rajala oli poissa kokoonpanosta ja tilalle oli nostettu Jankon joukkueesta Johannes Laine.

Avauserä sujui alusta loppuun saakka Hurrikaanin hallinnassa. Tiivis torjuntapelaaminen, josta kertoo viisi torjuntapistettä, oli avain ensimmäisen erän voittoon ja Loimun shokkiin. Kotijoukkueelta ei voi avauserässä ketään mainita positiivisessa mielessä, sen verran isännät olivat vieraskoreita ja arkoja. Pelätty jenkkikaksikko Sangrey- Riecks ei myöskään saanut peliään koko erässä kulkemaan vaan Penttinen nappasi mm. Sangreyn kahdesti kiinni verkolla.

Toisessa erässä Henri Tuomi herätteli joukkuetta useilla pelaajavaihdoilla, mutta toimivaa seitsikkoa ei löytynyt millään. Myös kotijoukkueen passariruletti alkoi pyöriä Jani Sippolan vaihduttua Kaius Peltoseen. Myöskään Peltonen ei kyennyt löytämään joukkueen kuumia pelaajia vaan Hurrikaani erän alun jälkeen lähti omille teilleen tehokkaamman ja ennen kaikkea rohkeamman jatkopallopelaamisen ansiosta. Hurrikaanin toisen erän voiton arvoa nostaa tilanne, mistä se pikku hiljaa alkoi hinata itseään Loimun rinnalle ja ohi. Vielä teknisellä aikalisällä kotijoukkue johti 14-12, mutta 18-17- tilanteessa Hurrikaani oli jo pisteen edellä. Tämän jälkeen kuskin paikalla viihtyi enää Hurrikaani.

Aivars Petrusevicsin tyylinäyte

Aivars Petrusevicsin tyylinäyte

Pitkä erätauko on aina ollut ihmeellinen. Moneen kertaan johtava joukkue jättää parhaan vireensä pukukoppiin ja altavastaaja saa pelin juonesta kiinni. Tämäkään paikallisvääntö ei tuonut siihen muutosta. Pelihuumorinsa löytänyt Loimu marssi päättäväisesti kolmanteen erään ja oli päättänyt myydä nahkansa kalliilla. Ennen kuin hitaimmat olivat löytäneet nakkijonosta takaisin katsomon puolelle oli Loimu repäissyt jo 7-2 johdon, jonka se piti koko erän ajan itsellään. Tilanteessa 21-12 Kakko päästi Jankon kasvatin Laineen kentälle ensimmäisen kerran syöttämään. Laine saikin pelata muutama pallon verran ja näin nuori mies liittyi siihen pitkään omien juniorien listaan, jotka tämän kauden aikana ovat tehneet liigadebyytin. – Tulevaisuus näyttää valoisalta omien juniorien osalta. Laine osoitti, että pystyy jo nyt pelaamaan muutamia vaihtoja Mestaruusliigassa. Olen iloinen miehen puolesta, että käytti mahdollisuuden näin hyvin, yltyi Kakko kehumaan uusinta debytanttia.

Kolmannen erän jälkeen Kerttulassa vajaa 900 katsojaa odotti jännittyneenä, mihin suuntaan neljäs erä ja sen myötä koko ottelu kääntyisi. Vierasjoukkue oli kuitenkin päättänyt taistella historiallisen kolmen pisteen eteen. Kaikki näyttikin Hurrikaanin kannalta hyvälle. Neljättä erää edettiin pisteen erolla puoli ja toisin, mutta tilanne muuttui kun Petteri Penttinen nyrjäytti nilkkansa pahan näköisesti ja kannettiin kentältä pois. Kakko reagoi nopeasti ja laittoi Aleksi Kössin passarin tontille. Tämän jälkeen Loimun leirissä eläteltiin helppoa erävoittoa, mutta toisin kävi. Kössin mukaantulo sytytti koko joukkueen ja eritoten Vladimir Cedic intoutui kantamaan esimerkillisesti koko joukkuetta reppuselässä. Kovat ratkaisut tiukkoihin tilanteisiin ja huimat tuuletukset päälle osoittivat, että serbi on herännyt kauden edetessä todelliseen pelihurmioon. Kaikkiaan Cedicille merkattiin 19pistettä, kuten myös Aivars Petrusevicsille. – Vallu koko ajan neljännen lopulla hoki, että anna palloa niin hoidan tilanteen. Pakkohan sitä oli sitten miehelle passata, iloitsi Hurrikaanin parhaana palkittu Kössi. Kössin mukaan neljännen erän mukaantulo alkoi murheellisesti, mutta joukkue auttoi kakkospassarin peliin mukaan ja lopussa miehen mukaan kaikki toimi kuten oli sovittu. – Ilkeää tulla loukkaantumisen takia kentälle, mutta ei voi mitään. Nautitaan nyt peliajasta kun sitä saa, Kössi mietti.

Kolme pistettä!

Kolme pistettä!

Penttisen nilkkavamma oli ottelun jälkeen puheenaiheena monessakin tilanteessa, mutta Kakon mukaan Penttinen oli itse valmis tulemaan lopussa vaikka kentälle. – Katsotaan tilanne huomisaamuna uudelleen, kuinka kipeä se nilkka oikein on. Tässä aletaan nyt kuitenkin keskittymään sunnuntain kotipeliin Ettaa vastaan, Kakko päätti.

Hurrikaanin voitto Kerttulasta tiesi sitä, että toiveet kotiedusta pudotuspeleihin on edelleen olemassa. Sergey Egorov pelasi parhaan pelinsä tähän mennessä. Ainoastaan viisi aloitusvirhettä pimensi muuten hyvin sujunutta iltaa. Myös valmennus noteerasi  venäläisen parantuneet otteet. Kakon  mukaa mies teki muutamissa tärkeissä paikoissa kylmäpäisiä ja ennen kaikkea fiksuja ratkaisuja.

Hurrikaanin pelit jatkuvat huomenna klo 17. Loimaan liikuntahallissa, jolloin se saa vastaansa oululaisen lentopalloseura Ettan. Etta pelasi tänään Sastamalassa ja poistui näyttämöltä ilman erävoittoa. Ettan yleispelaaja Vuk Karanovic oli ottelusta edelleen sivussa Saimaa Volley kohtaamisessa sattuneesta loukkaantumisesta johtuen. Hurrikaani esittelee huomenna kotiyleisölle uuden pelaajan. Loimaan Jankon II-sarjajoukkueessa pelaava Johannes Laine pukee päälleen Hurrikaanin peliasun.

-Hurrikaani tiedotus –