Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (23-25,26-24,23-25,20-25)

Hurrikaani- Loimaa avasi Mestaruusliigan vierasvoitolla Loimusta. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Hurrikaani onnistui heti ensimmäisessä ottelussa avaamaan voittotilin ja karistamaan isoimmat paineet hartioiltaan. Avausvoiton merkitystä ei kannata vähätellä, sillä rajusti uudistunut ja uuden valmennusjohdon kanssa kauteen lähtenyt loimaalaisjoukkue osoitti heti, että se on valmis liigakauden haasteisiin.

Kotijoukkueella oli alla jo kaksi runkosarjan peliä, mutta Hurrikaani oli ensimmäistä kertaa perjantain pelissä koko ”ykkösseitsikolla” yhdessä. Vaikka lähtökohdat loimaalaisilla eivät olleet optimaaliset, joukkue suoritti tehokkaasti ja tarkasti. – Joukkue nautti pelaamisesta ja uskoin koko ajan, että voitamme. Kyllähän keskimiesten poissaolot harjoituskaudella näkyivät ehkä hiukan, mutta pojat ovat ammattimiehiä, Olli Kuoksa viittasi Nuutti Niinivaaran ja Miika Haapaniemen illan esityksiin. Molemmat keskipelaajat ovat olleet läpi kesän maajoukkuetehtävissä, ja yhteinen pelituntuma on vielä hakusessa. Siihen nähden erityisesti Haapaniemen (10pist. 3 ässää, 2 torjuntaa) iltapuhde oli mahtava. – Meillä oli tänään puolustuspelaaminen todella vahvaa ja Troy Gooch johti vastaanottopelaamistamme hienosti, ensimmäisen voiton Hurrikaanin peräsimessä napannut Kuoksa jutteli.

Hurrikaani oli valmistautunut otteluun hyvin, sillä se hallitsi peliä hienokseltaan koko ajan. Vaikka sen torjuntapelaaminen ei saanut Loimun Ali Fazlia (26pist. hyök.% 60) millään kuriin, vastaanottopelaaminen ja syöttöpelaaminen antoivat loimaalaisille voiton avaimet. – Torjuntapelaamiseen tulemme paneutumaan lähipäivinä enemmän. Kunhan saadaan koko joukkueen kanssa yhteistreenejä alle, sekin osa- alue tulee paranemaan.

Fazlin lisäksi Loimun uusi keskipelaaja Felix Egharevba oli positiivinen yllätys. Vaikka mies on ”vain” 190- senttinen, hänen fyysiset ominaisuudet antavat odottaa jatkossakin kovia tehoja. Nyt Egharevballe merkittiin 12 pistettä ilman ainuttakaan hyökkäysvirhettä.

Paikallisottelusta muodostui yli 900 katsojan kunniaksi raivoisa taistelu pisteistä. Vaikka Hurrikaani ottelua lievästi hallitsi, kotijoukkue taisteli hyvin ja varsinkin sen puolustus- ja jatkopallopelaaminen oli mallikasta. Fazli jäi laidalla vain liian yksin tehojan kanssa, kun Hurrikaanista Eetu Häyrinen (22pist.) ja Greg Petty (23pist.) paukuttivat monipuolisesti. Vaikka keskipelaaminen ei Niinivaaran ja Haapaniemen tontilta tänään kiitettävästi onnistunut, antoi Goochn loistava liberopelaaminen ja laiturien tehokas hyökkääminen avaimet voittoon.

Ottelu oli tyypillinen Loimun ja Hurrikaanin koitos. Tunnelma nousi Kerttulassa välillä kattoon ja ottelun tunnetasokin sai kierroksia. Jos muutaman aikaisemman kauden aikana loimaalaisilla on ollut vaikeuksia Kerttulan painekattilassa, tämänkertainen joukkue osoitti, että johtavat pelaajat osaavat hinata joukkuetta perässään. Pettyn ja Häyrisen lisäksi Haapaniemen neljä ässää ja Goochin virheetön vastaanottopelaaminen antavat jatkossakin joukkueelle mahdollisuudet voittoon.

Joukkueen kapteeni kiitteli taistelun jälkeen koko joukkuetta hyvästä peli- ilmeestä. – Oltiin tosi vahvoja tiukoilla hetkillä. Meillä oli vahva vastaanottopelaaminen ja hyökkääjät tekivät fiksuja ratkaisuja, analysoi Santeri Välimaa. Välimaan kommentti hyökkääjien ratkaisuista osuu oikeaan, sillä Hurrikaani teki vain kuusi hyökkäysvirhettä Loimun 11 virhettä vastaan.

Ottelun jälkeen Kuoksan ja Juha Lönnqvistin olemuksesta aisti, että norsun kokoinen mörkö putosi Kerttulan parkettiin. Heti ensimmäisestä mahdollisesta pelistä voitto ja se, millä tavalla vierasvoitto tuli, antaa joukkueelle jatkon kannalta valtavasti uskoa ja energiaa. Seuraavan kerran joukkue pelaa ensi keskiviikkona Sastamalassa, jossa vastassa on Valepa.

-HurrikaaniMedia-