Hurrikaani- Loimaa – Karelian Hurmos 3-1 (25-23,18-25,25-20,25-20)

Kolme ottelua se vaati, että Hurrikaani- Loimaa avasi voittotilin tämän kauden Mestaruusliigassa. Uhriksi joutui joensuulainen Karelian Hurmos, joka kaatui lopulta neljän erän taistelun jälkeen. Jos luottaisi pelkkään tilastointiin, voisi luulla, että Hurmos poistui kentältä voittajana. Hurrikaani syötti 17 virhettä ja teki 15 suoraa hyökkäysvirhettä. Joensuulaisvieraat selvisivät vastaavasti 21 virheellä. Se, mikä pelasti kotijoukkueelle voiton, oli hakkuripelaaminen. Tänään syntymäpäiviään viettänyt Kristers Dardzans nakutti 32 pistettä 54% tehoilla. Sen lisäksi latvialainen torjui kolmesti ja syötti yhden ässän. – Hiukan Aleksi Muukkosen poissaolo näkyi siinä, että passia tuli Darzsansille normaalia enemmän (52kpl), mutta toisaalta, kun on tulikuume, niin miksipä ei antaisi passia, passari Santeri Välimaa mietti pelin jälkeen.

Jussi Heino oli onnistunut valmennuksen kanssa virittämään joukkue hyvään lentoon, vaikka Muukkosen poissaolo on joukkueelle iso menetys. Nyt loimaalaiset operoivat ainoastaan kahdella yleispelaajalla ( Nooa Marttila – Lauri Vanhanen ), jotka molemmat onnistuivat sunnuntaina hyvin. – Voitto ja kolme pistettä tyydyttää. Pelattiin fiksusti. Nuoret pojat, Miika Haapaniemi ja Marttila pelaavat vahvasti. Tänäänkin antoivat meille mahdollisuuden voittaa. Jossain vaiheessa, kun pelejä on hiukan enemmän alla, he pääsevät myös ratkaisemaan pelejä, Heino kehui.

Hurmoksella oli sunnuntaina hyvä mahdollisuus varastaa Loimaalta sarjapisteet. Se aloitti vaatimattomasti, mutta toisessa erässä Matti Alatalon joukkue näytti, mitä se parhaimmillaan osaa. Harvoin liigatason pelissä mikään joukkue onnistuu syöttämään 12 kertaa putkeen. Nyt sen teki Hurmos ja passari Niko Haapakoski. Tilanteessa 13-11 Hurrikaanin johtaessa, Haapakoski aloitti syöttöputken. Tilanne Haapakosken lopettaessa, oli Hurmokselle 23-14! Tämän syöttöputken aikana Hurmokselta onnistui kaikki. Se torjui, puolusti ja hyökkäsi kapteeni Eetu Häyrisen johdolla tehokkaasti.

-Pikkasen kolmanteen erään jouduin potkimaan poikia ja itseä liikkeelle. Oli sellainen fiilis, että nyt voitetaan, Välimaa myönsi.

Kahdessa viimeisessä erässä kotijoukkue paransi hyökkäyspelaamista, ja Dardzans onnistui ilman, että Hurmos sai miestä kunnolla kiinni. Varsinkin jatkopallotilanteissa latvialainen oli joukkueelleen kultaakin kalliimpi.

-Vastaanottopelaamisessa ja hyökkäämisessä oltiin Hurrikaania perässä. Emmekä löytäneet lääkkeitä isäntien hakkurin pysäyttämiseksi, Alatalo myönsi reilusti. Alatalo olisi toivonut joukkueelleen myös hiukan lisää tasaisuutta, mitä on ollut havaittavissa harjoituksissa. – Ei riitä, että treeneissä kulkee. Se pitää saada myös peleihin, Hurmos- koutsi tilitti.

Hurrikaani pääsee nyt vajaan kahdenviikon pelitauolle nuolemaan haavojaan. Lauantaina Sastamalassa nilkkansa pyöräyttänyt Muukkonen kulki tänään kävelysauvoilla nilkka vahvasti teipattuna. Keskiviikkona tulee tieto, onko nilkassa jotain rikki.

-HurrikaaniMedia-

Parhaat pelaajat: Santeri Välimaa, Hurrikaani Niko Haapakoski, Hurmos

PROlibero: Kalle Nohteri, Hurrikaani