Leka Volley – Hurrikaani 0-3 (19-25,18-25,14-25)

Kotijoukkue Leka Volley oli saanut ladata akkuja ja keskittyä harjoitteluun kuukauden ajan, kun Hurrikaani oli puolestaan pelannut Mestaruusliigaa ja Suomen cupia kovalla tahdilla. Ottelun alussa pelaamattomuus näkyi selvästi kotijoukkueen otteissa ja Hurrikaani pääsi myllyttämään vahvasti. Ennen kaikkea tiivis torjuntapeli (6 torjuntaa) ja virheettömyys joukkuepelaamisessa takasivat vieraille ensimmäisen erän. Hurrikaanista Max Staples oli tehokkain yksilö. Staples kirjasi 6 pistettä, yhden ässäsyötön ja yhden torjunnan.

Toinen erä alkoi Lekan parannettua pelaamista. Se hallitsi tilanteeseen 5-1 saakka, jonka jälkeen Hurrikaanista Antti Ropponen alkoi syöttämään. Hetkessä vieraat olivat siirtyneet johtoon (6-5). Tämän jälkeen toista erää mentiin tasatahtia, kunnes Tomi Rumpusen kaksi peräkkäistä ässää saattelivat vierasjoukkueen jälleen johtotilanteeseen 9-6. Tekniselle aikalisälle siirryttiin aikanaan Hurrikaanin johtaessa pisteellä (14-13). Teknisen jälkeen Hurrikaani repi johtoa vahvan hyökkäyspelin ja ennen kaikkea virheettömän pelaamisen ansiosta. Vastaavasti Leka virheili ja Jukka Tuovinen joutui tiuhaan tahtiin vaihtamaan laitureita. Kun toimivaa kombinaatiota ei kotijoukkue löytänyt, jatkoi Lauri Rantasen joukkue vahvaa menoaan. Toisessa erässä Hurrikaani jatkoi myös todella tiivistä torjuntapeliä, jossa Karri Kutinlahti oli priimus motor.

Pitkä erätauko ei muuttanut joukkueiden voimasuhteita vaan Hurrikaani otti kuskin paikan ja Leka jatkoi roikkumista perässä. Erä alkoi välittömästi Hurrikaanin ottaessa johtotilanteen 5-1. Eikä joukkue enää luopunut johtotilanteesta missään vaiheessa. Lopun hoiteli tyylikkäästi kapteeni Matti Oivanen, joka tinttasi seitsemän syöttövuoron putken, joka piti sisällään viisi ässää, joista peräti neljä tuli putkeen! – En ole koskaan syöttänyt neljää ässää putkeen, joten apina putosi selästä, Oivanen jutteli. Samoin Rumpusen (Tomi) syöttöpeli auttoi meitä torjuntapelissä, koska pääsimme mukavasti Lekan vastaanoton jälkeen kiinni hyökkäyksiin, ottelussa myös viidesti torjumaan ehtinyt kapteeni myönsi.

Päävalmentaja säteili kilpaa Kuopion iltaruskon kanssa ottelun päätyttyä. Joukkue täytti kaikki odotukset siitä, mitä taktiikkaa sen oli noudatettava. – Sovittiin, että hyökätään hiukan fiksummin ja yritetään hillitä omien virheiden määrää. Se toimi täydellisesti. Kun Rumpusella ja Max Staplesilla oli syöttöruudussa hyviä putkia, päästiin repimään eroa Lekaan. Ja kaverin pelistä myös näkyi, että alla oli kuukauden tauko peleistä. Meillä ottelutuntuma on hyvä, joten tulos oli ymmärrettävä.