Hurrikaani saa tänään vastaansa Euroopan toiseksi kovimmassa seurajoukkuekilpailussa CEV-cupissa itävaltalaisen SK Posojilnica Aich/Dob joukkueen. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen puolitoista viikkoa sitten Itävallassa päättyi Posojilnican voittoon 3-1. Jatkoon pääsee joukkueista se, kummalla on enemmän pisteitä. Ja pisteet jaetaan, kuten Mestaruusliigassakin sarjapisteet, ottelun lopputuloksen perusteella. Nyt vierasjoukkueella on kolme pistettä ja Hurrikaanilla nolla. Jotta Hurrikaani jatkaa toiselle kierrokselle, sen on ensin voitettava itse ottelu joko 3-0 tai 3-1, sen jälkeen edessä on ns. ”kultainen erä ”, joka pelataan 15 pisteeseen. Tämän erän voittaja menee jatkoon. Jos Posojilnica voittaa ottelun millä tahansa tuloksella, se on jatkossa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Posojilnica oli nimenomaan joukkueena valmiimpi ja parempi. Vaikka Hurrikaani nappasi 17torjuntaa (Kosti Shumov 6) ja Matti Oivanen syötti ottelussa eniten ässiä (3), voitti tärkeimmän, eli ottelun itävaltalaisjoukkue. Yhdeksän vuotta ulkomailla Italiassa ja Saksassa pelannut Shumov pitää illan vastustajaa kokeneena euro-cup-joukkueena. – Ei pidä yhtään aliarvioida kaveria. He ovat kahtena aikaisempana vuotena pelanneet Mestarien liigaa, joten heillä on kokemusta näistä karkeloista. Shumovin mukaan toiseen osaotteluun on helpompi valmistautua kun tietää hiukan ennalta, miten vastustaja pelaa. Ja Posojilnica tullee jatkamaa samalla taktiikalla. Heillä on hyvä keskihyökkäys ja muutama pelaaja syöttää kovaa hyppysyöttöä. – Me pystymme enemmän muuttamaan pelaamistamme ja saamme sitä kautta ehkä hiukan etulyöntiasemaa, miettii Shumov.

Tiistai- ilta on siis Hurrikaanille pakkovoiton paikka. Tilanne ei ole mitenkään mahdoton, sillä kaksi viimeistä Mestaruusliigan ottelua ovat osoittaneet, että joukkuepeli on mennyt isoja harppauksia eteenpäin. Samoin peli- ilme on parantunut, mikä näkyy suoraan tilastoissa. Tällä hetkellä Hurrikaani hyökkää niin monipuolisesti, että Posojilnican mahdollisuus on kovassa aloitussyötössä, jolla he saattaisivat saada vastaanottoa hajotettua. Jesse Mäntylä on tässä isossa roolissa organisoidessaan joukkueensa hihaosastoa. Jos lyöntikilpailuun lähdetään, Hurrikaani voittaa varmasti. Nicola Giolitolla on myös vastustajaa enemmän taktisia mahdollisuuksia ja vaihtopenkki on huomattavasti vastustajaa laadukkaampi ja laajempi. Shumovin ja Oivasen kaltaiset kokeneet pelaajat ovat ratkaisevia tekijöitä siinä, miten kotijoukkue tulee menestymään. Nyt näyttää siltä, että Giolito ja Lauri Rantanen ovat saaneet Hurrikaanin viritettyä huippuiskuun. Jatkopaikka vaatii lähes varmasti, että Hurrikaani ottaa isännän otteet heti avauserässä. Mitä vahvemmin se ottelun aloittaa, sen enemmän alkaa verkon toisella puolella pallo polttaa.

-Hurrikaani tiedotus-