Loimu – Hurrikaani 3-0 (25-21,25-21,25-14)

Kauden toinen paikallisottelu päättyi Kupittaalla isäntäjoukkue Raision Loimun tyylipuhtaaseen voittoon. Kolmen erän taistelussa Loimu oli koko ajan niskan päällä ja ansaitusti ryösti kaikki sarjapisteet. Kun Hurrikaanilta olivat poissa Matti Oivanen ja Karri Kutinlahti, joutui Henrik Porkan kanssa keskelle Tapio Toiviainen. Näillä ei kuitenkaan pitäisi olla ottelun lopputuloksen kannalta mitään merkitystä. Ottelun tilastokummajainen oli Hurrikaanin aloitussyöttö, jossa se ei saanut yhtään ässäsyöttöä. Sen sijaan joukkue sortui yhdeksään syöttövirheeseen.

Hurrikaanista puhtaat paperit voidaan antaa multitalentti Toiviaiselle, joka keskipelaajana hyökkäsi tehokkaasti ja ehti myös torjuntatyössä merkkauttamaan kaksi torjuntapistettä. Kaikkiaan mies kirjautti kymmenen pistettä ollen Hurrikaanin toiseksi tehokkain pelaaja.

Eemeli Koukin mielestä kumpikaan joukkueista ei esittänyt kovinkaan ihmeellistä lentopalloa, mutta Loimu vain oli hiukan parempi. Samaa totesi kapteeni Matti Oivanen. Oivasen mielestä Hurrikaanin hyökkäystehot jäivät piippuun ja sillä osa-alueella tuli isoin ero voittajiin.

– Aina niitä paskoja pelejä tulee joskus. Tänään se tuli meille. Ihmettelen, jos tällainen peli ei sisuunnuta joukkuetta sunnuntain peliä ajatellen, kapteeni mietti.

Kokeneet pelaajat ovat samaa mieltä siitä, että pitkä viime viikonlopun pohjoisen reissu saattoi hiukan painaa jaloissa ja päässä. Silti sen tekosyyn taakse on turha mennä.

– Tässä ollaan kaikki pelattu sen verran monta vuotta, että peliruuhkat ja matkustelut eivät voi tulla kenellekään yllätyksenä. Kyllä syyllinen löytyy peilistä, Oivanen tykitti.

Loimu- kasvatti Koukin mukaan tappio ei sysää joukkuetta mihinkään paniikkiin, eikä ruma tappio raisiolaisille saa lamauttaa joukkuetta.

– Sunnuntaina on uusi peli. Jatkossa pitää keskittyä harjoituksissa parempiin suorituksiin. Kaikki kuitenkin lähtee aina treenisalista.

Hurrikaanin ja Loimun tämän kauden kohtaamiset on nyt tasan 1-1. Hurrikaani jatkaa pelejä Loimaalla sunnuntaina kun vieraaksi saapuu Vantaa Ducks.

-HurrikaaniMedia-