Sampo – Hurrikaani 1-3 (25-19,20-25,15-25,14-25)

Voitto Siilinjärveltä Samposta tiesi sitä, että runkosarjan kolmossija varmistui ennen ensi viikonlopun päätöskierrosta. Vaikka viimeisellä kierroksella Leka Volley nousisi samaan pistemäärään, Hurrikaanin eräsuhde on parempi. – Sarjasijoitusta tärkeämpi ottaa voitto hyvällä pelillä. Lauantaina emme pelanneet ihan sillä tasolla, jolla osaamme. Mutta sunnuntaina joukkue ryhdistäytyi ja osoitti suuruutensa. Eilen pidimme palaveri matkalla Rovaniemeltä Ouluun ja kävimme omaa pelaamista läpi. Se tuotti tänään oikeanlaisen tuloksen, Lauri Rantanen kommentoi.

Sampo aloitti ottelun erinomaisesti. Sen vastaanotto toimi ja hyökkäyksien päättäjänä slovenialainen Alen Djordjevic (20pist.) oli tehokas. Ennen ottelua juhlittiin Sampon libero Timo Tolvasen 700. pääsarjaottelua ja sen tuoma buusti kantoi kotijoukkueen erävoittoon. – Kyllä hieno tapahtuma oli Tolvaselle järjestetty. Ja täysin ansaitusti.

Ottelun juoni oli samanlainen kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Loimaalla. Silloinkin Sampo otti avauserän nimiinsä lähes virheettömällä pelillä. Samoin kävi nyt. Ja sen jälkeen Hurrikaanin kone käynnistyi ja Sampolta ei enää löytynyt lisävaihdetta. – Saimme aloitussyöttöön lisää vaikeutta ja sen jälkeen kotijoukkueen vastaanotto meni epävarmaksi. Pääsimme sen jälkeen torjunnalla kiinni Sampon hyökkääjiin, Rantanen kertasi. Hurrikaanin onnistui neljässä erässä torjumaan peräti 16 kertaa. Suurin muuri oli Matti Oivanen viidellä torjunnalla. Oivanen oli vielä lauantaina Rovaniemellä kuumeessa, mutta päivää myöhemmin ammattimies osoitti tasonsa. Toinen keskipelaaja Kosti Shumov saldosi myös hyvät lukemat (8pist.1ässä,3torjuntaa).

Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli niin määrätietoinen vierasjoukkue, että voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Jesse Mäntylän johdolla vastaanotto tehostui ja sen jälkeen Mauri Kurppa pääsi hyödyntämään koko joukkueen arsenaalia. Luke Smith (22pist.) nautti tarjoilusta ja laittoi palloa kenttään 59% tehokkuudella. Australialainen palkittiin ansaitusti myös joukkueen parhaana pelaajana. – Meillä on nyt ollut 15 päivään kuusi peliä ja tämän viikonlopun aikana ollaan matkustettu n. 1700 kilometriä, joten nyt otetaan taas rauhallisesti. Sen jälkeen vedetään hiukan kovempaa fysiikkatreeniä ja aletaan valmistautua pudotuspeleihin, suunnitteli Rantanen. Tulevana lauantaina Mestaruusliigan päätöskieroksella Hurrikaani kohtaa Loimaalla Valepan. Vaikka molemmilla joukkueilla ei pelissä enää ole panosta, luultavasti kumpikin joukkue haluaa voittaa. Voi nimittäin olla, että mahdollisesti välierissä joukkueet kohtaavat uudelleen ja tässä aletaan hakea nyt henkistä yliotetta. – Emme tietystikään halua koskaan hävitä Valepalle, joten ei ole minkään näköisiä ongelmia motivoida ottelua launtaina, päävalmentaja sanoo. Pudotuspelit alkavat 23. päivä keskiviikkona, mutta ainakin tässä vaiheessa ei ole varmaa, aloittaako Hurrikaani tällöin. Nimittäin, Biisoneilla on samana päivänä kotipeli. Rantasen tietojen mukaan sekä koripallo- että lentopalloliitto neuvottelevat nyt päällekäisyydestä ja siitä, miten tilanne ratkaistaan kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Varmaa on se, että puolivälierät Hurrikaani aloittaa kotona.

Hurrikaani haluaa onnitella 700.pelatusta pelistä Timo Tolvasta!

-Hurrikaani tiedotus/ Valtteri-