Hurrikaani- Loimaa on sementoinut asemansa suomalaisen lentopallon huipulla. Seitsemän edellisen kauden mitaliputki on näyte siitä, että niin parketilla kuin parketin ulkopuolella on tullut onnistumisia. Seitsemän vuoden aikana Loimaalla on nähty runsasta pelaajaliikennettä niin seuraan päin kuin seurasta poispäin. Jatkuvuutta on ollut miltei mahdotonta rakentaa. Esimerkkinä kausi 2015-2016. Tuolloin Hurrikaani voitti pronssia, mutta tästä joukkueesta jäljellä on ainoastaan Matti Oivanen, Kasimir Vuorinen, Jesse Mäntylä ja Karri Kutinlahti. Muut pelaajat ovat vaihtaneet maisemaa tai lopettaneet pelaajauransa. Ennen viime kauden alkua, vaihtuvuutta oli kahdeksan pelaajan verran. Samoin hakkurin tontilla on joka vuosi käynyt myllerrys. Viimeinen hakkuri, joka Hurrikaanissa pelasi vähintään kaksi kautta, oli Vladimir Cedic. On ollut varsin työlästä löytää kulloisenkin kauden jälkeen uutta ja yhtenäistä joukkuetta. Seuran onni on ollut sen positiivinen maine. Pelaaja-agentit ovat tyrkyttäneet pelaajia ja aina seurajohto on onnistunut valmennuksen kanssa rakentamaan menestyvän joukkueen, mutta se on vienyt paljon energiaa ja tuonut talouspuolelle painetta. Tähän on haluttu jo muutaman kauden ajan muutosta ja sen muutoksen aika on nyt.

Kun Hurrikaani syksyllä aloittaa seurahistorian 12. liigakautensa, näyttää vihdoin siltä, että joukkueen runko on saatu pysymään hyvin kasassa. Vaikka seura julkaisee uuden valmennustroikkansa perjantaina, on pysyvyys vahva sana kun puhutaan pelaajaliikenteestä. Yksikään viime kaudella Hurrikaanissa pelannut ulkomaalaispelaaja ei silti Loimaalla jatka, mutta sen sijaan kotimaisuusaste nousee ainakin muutaman pelaajan verran. Tarkoitus on ollut koko kevään ajan kasvattaa kotimaisten pelaajien määrää joukkueessa ja saada jalkeille erittäin nälkäinen ja nuorekas joukkue. Tähän tavoitteeseen on sitoutunut uusi valmennus, joka osaltaan on ollut magneettina uusille nuorille pelaajille. Tuleva valmennuskokonaisuus on aikaisemmin tehnyt nuorten pelaajien kanssa tuloksellista yhteistyötä ja sitä samaa toivotaan nyt myös tapahtuvan saviseudulla.

Seuraavan kolmen vuoden projekti kulkee nimellä: ”Hurrikaani-Loimaa tulevaisuus- Projekti 2020”. Tämän kolmen vuoden periodin tähtäin on saada nykyinen pelaajarunko jatkamaan aina projektin viimeiselle kaudelle (2020-2021) saakka, jolloin seuran on tarkoitus olla siellä korkeimmalla korokkeella. Menestymistä jo aikaisemmin ei millään tavalla jarruteta, mutta sen eteen on tehtävä vielä paljon töitä.

Uusi päävalmentaja ja kakkosvalmentaja ottavat innolla vastaan kolmen vuoden haasteen, jossa päätarkoituksena on saada nuoria kotimaisia pelaajia vietyä pelillisesti ja henkisesti eteenpäin. – Olen aina tykännyt katsoa, miten nuoret pelaajat kehittyvät ja huomaavat, että kovalla työllä pääsee maajoukkueeseen saakka, toteaa Hurrikaanin uunituore päävalmentaja.

Herää varmasti kysymys, kuka on Hurrikaanin päävalmentaja ja kuka puolestaan kakkosvalmentaja. Siitä asiasta seura tiedottaa perjantaina. Pitäkää antennit pystyssä!

 

-HurrikaaniMedia-