Hurrikaani-VaLePa 3-0 (25-23, 25-22, 25-16)
Yleisöä 1271

Aloituskokoonpanot:
Hurrikaani: Määttä-Petrusevics-Oivanen-Cedic-Kouki-Koppanen-Mäntylä
VaLePa: Esko-Kunnari-Venski-Hoogendorn-Krastins-Pollock-Korhonen

Hurrikaani otti tyrmäävällä esityksellä välieräsarjan neljännen voittonsa VaLePasta, ja eteni vuoden tauon jälkeen taas lentopalloliigan finaalipeleihin. Ottelusarjan kuudes kohtaaminen ei jättänyt jossiteltavaa. Niin paljon parempi Hurrikaani nimenomaan joukkueena oli. VaLePaa kannatteli tuttu mies, Olli Kunnari (16/+10), mutta kun muilta punapaidoilta ei tukea tullut, jäi VaLePa jalkoihin.

– Joka erässä meillä oli alussa ongelmia. Hurrikaani pääsi karkuun, ja silloin tällaisessa selkä seinää vasten –tilanteessa on vaikea pelata, kuvaili ottelun kulkua VaLePan parhaana palkittu Kunnari.

Avauserän alku olikin tyrmäävä. Pelin henki kävi selväksi heti Kalle Määtän syöttövuorolla. Pallot suunnattiin Elviss Krastinsille, jolla oli vaikeuksia saada pallo nousemaan Antti Eskolle pelattavaksi. Huonoista paikoista hyökkäykset jäivät pehmeiksi. Vladimir Cedic (11/+1) ja Aivars Petrusevics (11/+4) ottivat vastaavasti kiven käteen ja löivät pallot voimalla VaLePa-torjunnasta pisteiksi. 5-0-tilanteessa Ugis Krastinsin oli pakko ottaa aikalisä.

VaLePan pelissä oli Kunnaria ja muutaman pallon hienosti nostanutta Jarmo Korhosta lukuun ottamatta yllättävän paljon epävarmuutta. Hurrikaani painoi palloja kenttään koko verkon leveydeltä. Hyvä vastaanottopeli (65%) avauserässä antoi Kalle Määtälle pelin avaimet käteen.

 

6-4-2015-3

Aivars Petrusevics pelasi tänään hienon pelin

Toisessa erässä peli tasoittui. Hurrikaani johti toki alussa jo 5-2, mutta kun Krastins vaihtoi päivänsankari Mauri Kurpan kentälle Antti Eskon paikalle, alkoi VaLePa saada otetta peliin. Loimaalaispassari ruokki pelaajiaan Eskoa monipuolisemmin, ja kun sastamalalaiset saivat vielä torjuntapelinsä formuun, oli taululla pian 13-17-lukemat. Erän lopussa ratkaisijaksi nousi näiden kovien pelien keltanokka, Tuomas Koppanen (11/+10). Aluksi torjunta hakkuri Hoogendoornista, ja sen jälkeen pitkä syöttövuoro, joka alkoi ässällä Krastinsin käsivarsista. VaLePan virheiden jälkeen Hurrikaani pääsi jo eräpallotilanteeseen. Venski kavensi 22-24-tilanteeseen, mutta Matti Oivanen päätti vieraiden pyristelyt.

Karvas erätappio näytti vievän uskon vastustajilta. Kun Hurrikaani sai jälleen runsaasti onnistumisia heti kolmannen erän alkuun, pääsi kotijoukkue hurmiossa kannustaneen ennätysyleisön (1271) edessä sellaiseen lentoon, että korppeja ei enää olisi pysäyttänyt mikään. Päällikkönä hääri Matti Oivanen (14/+11), jonka ohittaminen verkolla näytti olevan vastustajalle aivan mahdoton tehtävä. Kolme suoraa torjuntaa ja useita vaimennuksia riisui VaLePan aseista.

Ville Kakko toivoi runkosarjan lopulla välierävastustajaksi nimenomaan VaLePaa. Sampo-peleissä syntyneellä itseluottamuksella joukkue jyräsi myös viime kauden mestarit pronssipeliin. Ville kertoi välieräsarjan alussa, että Olli Kunnaria on turha yrittää pysäyttää. Mies pistää palloja parkettiin enemmän järjellä kuin voimalla. Sen sijaan Hurrikaanin valmentaja kertoi keskittävänsä taktiikan VaLePan hakkurin ja toisen yleispelaajan peittämiseen. Hoogendoorn jäi viimeisessä pelissä teholukemiin -4.

Myös Elviss Krastins (4/-2) saatiin epämukavuusalueelle rankalla syöttöpommituksella. Samoin hyökkäyspelissä Hurrikaani-torjunta Massen johdolla palautti pallot Elvissin varpaille. Sakari Mäkisellä (2/-2) oli myös vaikeuksia saada palloa nousemaan kuppiin, jolloin Eskon ja Kurpan vaihtoehdoksi jäi usein vain Kunnari.

Nyt on vajaa viikko kerätä lisää pelinälkää. Lauantaina aloitetaan finaalit Kokkolassa klo 13.00. Ottelu näkyy TV:ssä, joten iso osa HurriKlaania hioo kynsiään vielä kotisohvillaan ja on valmis lataamaan kaiken peliin tiistaina ja keskiviikkona, kun Hurrikaani ja Tiikerit kohtaavat keltamustassa loppuottelussa Salo-hallissa.

Puolivälierävaiheessa monet olivat valmiita tuomitsemaan Hurrikaanin kesälomille kovakuntoista Sampoa vastaan käydystä sarjasta. Kun Hurrikaani sai pelinsä uomiinsa perjantaina 13. päivä Siilinjärvellä, ei loppua ole vielä näköpiirissä. Seuraavaksi vastaan tuli runkosarjan ykkönen ja hallitseva Suomen mestari. Hurrikaani ei suostunut oppipojan rooliin, vaan otti ohjat käsiinsä heti sarjan alussa. Nyt Hurrikaani on noussut takaa-ajajan asemasta runkosarjan nelospaikalta jo Suomen kahden parhaan lentopalloseuran joukkoon. Tiikerit voitti Hurrikaanin 2-1 runkosarjassa, mutta nämä jäljellä olevat pelit ovat jotain aivan muuta.

Korpit ovat valmiita jatkamaan yllätyksiä. Niillä on nälkä…

6-4-2015-31-1024x683

Pelin päätyttyä Hurrikaanin riemulla ei ollut rajaa

Ottelukuvia

-Hurrikaani-tiedotus-