Perjantai- illan kärkikamppailu Loimaalla Hurrikaani- Loimaan ja Akaa- Volleyn välillä ei noussut odotusarvojen mukaiseksi. Syy oli yksinkertaisesti kotijoukkueen, joka tuli otteluun latautuneena ja pelirohkeana. Jo ensimmäinen erä antoi viitteitä, että Akaa- Volley on kovan paikan edessä. Edes Mestaruusliigan pelätty ässäsyöttäjä Mikko Räsäsen ei onnistunut murtamaan isäntien vastanottopelaamista. Hurrikaanin pelillinen taso kesti koko ottelun, eikä sille tullut yhtään heikkoa hetkeä. – Ei ollut parasta lentopalloa meiltä. Tehtiin ihan liikaa omia virheitä, Hurrikaani oli kaikessa parempi, Akaan hakkuri Matej Smidl myönsi. Smidl oli Akaan puolesta yksittäinen onnistuja, vaikka hänellekin kaksi ensimmäistä erää oli tuskaista pelaamista.

Ensimmäisen erän tyrmäyksen jälkeen luultavasti kaikki hallissa olleet uskoivat, että ottelu alkaa toisesta erästä alkaen uudelleen. Mutta toisin kävi. Hurrikaani jatkoi vahvaa pelaamista jokaisella osa- alueella, eikä vieraat saaneet kunnolla peliään kulkemaan. Vaikka kotijoukkue ei tänään saanut yhtään ässäsyöttöä, pystyi se syöttöpelaamisella ahdistamaan sarjakärjen nurkkaan. Akaan vastaanottopelaaminen oli sen verran kotijoukkuetta heikompaa, ettei Ilja Ivanov saanut keskipelaajia mukaan hyökkäyspelaamiseen.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin, kun Smidl löysi pelivireen. – Viimeisessä erässä saatiin hiukan tasoitettua peliä, mutta siinäkään meidän taso ei vain riittänyt, päävalmentaja Olli Kunnari ihmetteli. Kunnarin mukaan isoimmat erot tulivat virhemäärissä. Hurrikaani suoriutui vähemmillä hyökkäysvirheillä, ja samalla sen jatkopallopelaaminen oli tehokasta ja fiksua. Perjantaina Santeri Välimaa otti passarien kaksintaistelussa selkävoiton Ivanovista. Välimaa esitti kauden parasta passipelaamista. Erityisesti pelaaminen Greg Pettyn kanssa yhteen oli hienoa. – Ollaan Santerin kanssa paljon puhuttu pelaamisesta, ja tänään kaikki toimi, amerikkalainen kiitteli passariaan.

Kotivoitto perjantai- illan huumassa oli iso asia myös Olli Kuosalle. Kuoksan aikakauden isoin voitto tuli tavalla, mikä ei jätä selittelyille mitään sijaa. Nyt isännät näyttivät, että joukkueessa on potentiaalia, vaikka kuinka paljon. Samalla Nooa Marttilan paluu pelikentällä on piristänyt koko joukkueen pelaamista.

Hurrikaani on seuraavan kerran pelitoimissa ensi viikon perjantaina, kun Loimaalle saapuu Kokkolan Tiikerit.

-HurrikaaniMedia-