Hurrikaani- Loimaa – Vantaa Ducks 3-0 (25-21,25-13,25-18)

Hurrikaani- Loimaa nylki keskiviikko- iltana Vantaa Ducksin elävältä. Kotijoukkue oli vahva jokaisella osa- alueella, ja joukkueen hyvän vireen jatkumo oli suoraan toisinto lauantaisesta vierasvoitosta Kokkolan Tiikereistä. Hurrikaani joutui otteluun raajarikkona, sillä kokoonpanosta oli sairastelujen vuoksi poissa kapteeni Tapio Toiviainen ja libero Peter Vuorinen. Jussi Heino marssitti liberoksi monen yllätykseksi 17- vuotiaan, Vuorisen tapaan Jankon kasvatin Kalle Nohterin. Ottelu oli ensimmäinen kokonainen ottelu Nohterille Mestaruusliigassa, mutta otteet kentällä olivat kuin vanhalla konkarilla. – Oikein hyvä peli Kallelta. Lähes virheetöntä pelaamista ja hyvä asenne, Heino kiitteli. Ducks yritti pommittaa Nohteria syöttöruudussa, mutta nuoren miehen hiha kesti hienosti, samoin jatkopallopelaamisessa oli toisen kosketuksen laadussa tarkkuutta.

Kun Ducks tuskaili läpi ottelun heikon vastaanottopelaamisen kanssa, pääsi Hurrikaani rakentamaan tiiviin torjunnan vantaalaisten hyökkäysten eteen. Vaikka torjuntoja Hurrikaanille kertyi vain viisi, se onnistui vaimentamaan hyökkäyksiä, jonka jälkeen jatkopalloilla joukkue hyökkäsi väkevästi. Loimaalaisten hyökkäyspelin laadusta kertoo se, että kolmen erän ottelussa neljä pelaajaa merkkautti vähintään kymmenen pistettä. Tällä kertaa Antti Ropposen (13pist. hyök% 61) ei tarvinnut kantaa yksin hyökkäysvastuuta, vaan Luka Marttila (15pist. hyök% 69), Antti Muukkonen (16pist. hyök%50) ja Miro Leinonen (11pist. hyök%89) olivat myös pelipäällä. Erityisesti Leinosen esiintyminen yllätti myös vantaalaisvieraat. Keskipelaaja oli lähes pysäyttämätön keskellä. Ottelun toiseksi viimeisessä pallossa tuli Leinoselle ensimmäinen, ja ainoa hyökkäysvirhe.

Puhdas kotivoitto syntyi isäntien hurjan syöttö- ja hyökkäyspelaamisen ansiosta. Kun vastaanotto oli varmaa, pääsi Santeri Välimaa pyörittämään monipuolista pelaamista niin laidasta, kuin keskeltä. Verkon toisella puolella Joona Väänänen joutui juoksemaan pitkin kenttää pallon perässä, ja osin tästä syystä joukkueen ykköstykki Alek Rastamo (9pist.) jäi pienelle passimäärälle.

-Meillä oli isoja vaikeuksia vastaanottopelaamisen kanssa. Kun vastaanotto oli rikki, pelimme muuttui liian yksinkertaiseksi. Heti, kun hiha toimi, onnistuimme hyökkäyksessä. Ikävä kyllä, hyviä hetkiä oli tänään liian vähän, Ducks- käskijä Rajala myönsi. Rajalan mukaan kausi on tähän mennessä sujunut ailahtelevasti, mutta kaikkiaan kausi on ollut positiivinen. – Taso on heitellyt, mutta tarvitsemme vielä pisteitä ennen pudotuspelejä, Rajala lisäsi.

Heinolla ei pelin jälkeen ollut aihetta synkkyyteen. – Syöttö toimi hyvin ja saatiin paljon vaimennuksia verkolla. Sen lisäksi Nohterin ja Leinosen pelaaminen miellytti kokenutta päävalmentajaa.

Hurrikaani on nyt kahdessa edellisessä pelissä murskannut vastustajan syöttöruudussa. Tiikerit- pelissä syntyi 16 ässää, ja tänään 11 ässää. Joukkue jatkaa pelejä tulevana lauantaina Raisiossa, jossa paikallisottelussa vastaan asettuu Loimu.

 

-HurrikaaniMedia-