Hurrikaani-Lakkapää 3-0 (25-23, 25-16, 25-19)

Yleisöä 701

Kentälliset:

Hurrikaani: Koppanen-Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Mäntylä

Lakkapää: Mäkinen-Kaurto-Dosanjh-Lemola-Hautala-Smalzer-Perry

 

Hurrikaani otti lopulta selkeän 3-0-voiton hieman nihkeästi käynnistyneestä ottelusta Team Lakkapäätä vastaan. Voiton ratkaisi Hurrikaanin syöttövastaanottopeli, jossa kolmikko Kouki-Petrusevics-Mäntylä oli luokkaa vastustajaansa parempi.

I erä

(5-1, 9-10, 11-15, 20-17, 25-23)

Avauserä oli melkoista aaltoliikettä. Pitkiä syöttöputkia ja komeita torjuntoja. Kaapituksia esitti erityisesti Lakkapää, jonka pelaajat pysäyttivät Hurrikaanin hyökkäyksen erässä yhteensä kuusi kertaa.

– Alku oli nihkeä. Muistutin ennen ottelua poikia siitä, että vastassa on ulottuva joukkue. Silti yritimme iskeä palloa tyhmästi pystyyn. Jatkossa iskimme viisaammin, kuvaili Ville Kakko avauserää.

Lakkapäästä oli tiedossa paitsi pelaajien pituus, myös hakkuri Joseph Smalzerin vaarallisuus. Hurrikaanilla oli ottelussa sponsorin mahdollistama karkkipäivä. Kotijoukkue otti Smalzerilta tikkarin suusta heti pelin alussa. Torjunta keskittyi viistolyöntien ottamiseen, ja erinomaisesti koko alkukauden pelannut Jesse Mäntylä nosti hakkurin rajalyönnit hienosti ylös.

Lakkapään nuorella aussipassarilla Arash Dosanjihillä oli sormikosketuksissaan pelin alussa hieman hakemista, mutta loppua kohti ongelmat vähenivät.

Hurrikaanin peli nojasi betoninkovaan vastaanottopeliin. Eemeli Koukilla vastaanottoprosentti oli 80, Petrusevicsillä 75 ja Jessellä 60.

12-10-2014-1-300x287

Alussa Hurrikaani törmäsi Lakkapään torjuntamuuriin

II erä

(5-4, 10-7, 15-8, 20-14, 25-16)

 

Toisessa erässä Hurrikaani malttoi pelata palloa hyökkäyspelissään viisaammin eikä antanut Lakkapäälle mahdollisuutta päästä peliin mukaan. Kotijoukkueesta Vladimir Cedic iski päättäväisesti. Lakkapää sortui virheisiin eikä Hurrikaanin tarvinnut paljon jännittää erävoiton puolesta. Viime keväänä Hurrikaanin kakkosvalmentajaksi pestattu Normunds Veinbergs teki erässä vaihdon, kun Miikka Levolan tilalle tuli Raphael Möllers. Saksalainen teki erän lopussa kaksi pistettä, mutta ei oleellisesti muuttanut Lakkapään peliä.

 

III erä

(5-3, 10-5, 15-11, 20-16, 25-19)

 

Hurrikaani jatkoi varmaa peliään myös kolmannessa erässä. Matti Oivanen onnistui erän alkupuolella tekemään ”Kellumit” eli kolme perättäistä ässää samassa syöttövuorossa. Lakkapää oli näiden pisteiden jälkeen lyöty lopullisesti eikä erässä enää nähty todellista taistelua pisteistä.

Aivars ja Vallu tekivät pääosan Hurrikaanin pisteistä. Ja kuin varmemmaksi vakuudeksi ottelu päättyi Hurrikaanin parhaana palkitun Matti Oivasen illan neljänteen ässäsyöttöön.

 

Hurrikaani pelasi jähmeän alun jälkeen tasaisesti. Rauhallinen vastaanotto, Kalle Määtän vivahteikas passipeli ja laitapelaajien iskut toivat kolme pistettä. Hurrikaanin paketti oli Lakkapäätä paremmin kasassa.

 

Kaiken ulkomaalaispelaajakohun keskellä oli hienoa, että Lakkapään neljää vierastyöläistä paremmin ottelussa onnistuivat kotimaiset keskipelaajat Markus Kaurto ja Tuomas Hautala sekä verkolla tehokkaasti iskenyt Peetu Mäkinen.

Lopussa oli aihetta juhlaan

Lopussa oli aihetta juhlaan

Ottelun tähdet:
*** Eemeli Kouki
**   Aivars Petrusevics
*     Jesse Mäntylä

 

Loppukahveet:

 

Ville Kakko (Hurrikaani): ”Alku oli nihkeä. Muistutin ennen ottelua poikia siitä, että vastassa on ulottuva joukkue. Silti yritimme iskeä palloa tyhmästi pystyyn. Jatkossa iskimme viisaammin. Pelin ratkaisu oli meidän syöttövastaanottomme, joka mahdollisti monipuolisen hyökkäyspelin

pyörittämisen.”

 

Normunds Veinbergs (Lakkapää): ”Meillä oli henki päällä pelin alussa. Ero

syntyi siitä, että Jesse Mäntylä nosti meidän hakkurimme iskut peliin eikä

pisteitä saatu laidasta. Nuori Peetu Mäkinen oli tänään hyvä. Peliminuuttien

kautta pyrimme hakemaan nuorille pelaajillemme lisää tasaisuutta.”

 

Matti Oivanen (Hurrikaanin paras): ”Syöttö löytyi hyvin varsinkin viimeisessä

erässä. Selkä on kunnossa. Nyt tietää koko ajan paremmin, minne se pallo

kädestä lähtee. Pelasimme alussa palloa päin Lakkapään torjuntaa. Jatkossa

opimme lyömään palloa korkeammalle käsiin ja saimme pelin haltuun.”

 

Markus Kaurto (Lakkapään paras): ”Ekassa erässä torjuntapeli toimi. Sillä

pysyimme pelissä mukana. Meidän nuoret yleispelaajamme saivat liekin päälle.

Meiltä ylivoimaisesti kauden paras fiilis kentällä. Vastaanotto- ja

syöttöpelissä oli iso ero joukkueiden välillä. Hurrikaanilta kova suoritus

syöttöruudussa. Kahdeksan syöttövirhettä ja kahdeksan ässää.”

 

 

-Hurrikaani-tiedotus-