Hurrikaani- Loimaa löysi verkolla Miika Haapaniemen ja Nuutti Niinivaaran kaveriksi ensi kuun alussa 17- vuotta täyttävän Matti Köykän. Tasan kaksimetrinen Köykkä on Ylöjärven Ryhdin kasvatti, joka on ehtinyt edustamaan myös Ranteperkiön Iskua ja viime kauden lopulla Valepa Sastamalaa. – Aloitin lentopallon pelaamisen kahdeksan vuotiaana, kun molemmat sisaruksenikin pelasivat, Köykkä perustelee. Suurimmat syyt siirtymiseen Hurrikaaniin Köykkä mainitsee päävalmentaja Olli Kuoksan puhelinsoiton, jonka aikana nuori keskipelaaja vakuuttui mahdollisuuksista kehittyä ja saada peliaikaa ja vastuuta. – Jo Ollin ensimmäisen puhelinsoiton aikana sain vaikutelman, että Hurrikaani todella halusi minut Loimaalle. Tiedän, että Loimaalla on aikaisempina vuosina annettu nuorille pelaajille näytönpaikkoja, joten päätös tulla Hurrikaaniin oli helppo. Köykän tavoitteet ovat päästä ensi kaudella pelaamaan ja jopa vakiinnuttaa paikka pelaavassa seitsikossa. – Meillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, Köykkä tietää.

Päävalmentaja Kuoksa oli uuteen pelaajasopimukseen tyytyväinen. – Matti on lahjakkaimpia keskipelaajia tässä maassa. Hyvä fysiikka antaa mahdollisuuksia ja ulottuvuus on jo nyt hyvä, Kuoksa luettelee. – Ensin alkuun pitää totutella kovaa treenaamiseen, mutta aika hyvin nämä nuoret miehet ovat jo tottuneet harjoitteluun, päävalmentaja summaa.

Hurrikaanilla on nyt liberoa vaille joukkue koossa. Peter Vuorisen korvaaja tulee ulkomailta ja uuden liberon nimi saattaa olla selvillä hyvinkin pian.

Matti Köykkä (Kuva: Lentopalloliito)

-HurrikaaniMedia-