Lentopalloseura Etta – Hurrikaani 1-3 (21-25,25-21,23-25,28-30)

Hurrikaanin onnistui tasoittamaan ottelusarjan Oulussa. Hätäisimmät saattoivat jo puhua ”pakkovoitosta”, mutta minkäänlaista paniikkia ei joukkueella ollut näkyvissä tänään. Kuten kolme aikaisempaa ottelua, tänäänkin tanssittiin pitkälti yhtä tahtia. Erien sisällä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta muutama perättäinen virhe nosti kaverin jälleen rinnalle. Edelleen, Ettan hakkuri Joonas Jokela (24pist) ja Hurrikaanin Antti Ropponen (18pist) soittivat joukkueiden ykkösviuluja.

Aiemmissa välieräsarjan otteluissa Hurrikaanin akilleenkantapääksi on muodostunut nelospaikan hyökkääminen. Nyt se toimi, kiitos Tomi Rumpusen. Rumpunen paukutti 15 pistettä ilman ainuttakaan hyökkäysvirhettä.

Sen lisäksi koko joukkueen vastaanottopelaaminen on päässyt paremmin ja paremmin kiinni Ettan leijasyöttöön. Tänään ei Matthew Westin tarvinnut enää juosta mailerin tavalla pallon perässä vaan vastaanotto tarjoili jo kiitettävän tasoista vastaanottopelaamista.

– Saatiin eilinen peli nollattua hyvin. Meillä on sen verran kokenut joukkue, että osataan tällaiset tilanteet käsitellä oikealla tavalla, Jesse Mäntylä mietti. Myös libero kiitteli hakkuriaan, joka on koko ottelusarjan ollut ilmiliekeissä.

– Ranella kulkee hyvin, mutta nyt saatiin toiseltakin laidalta palloa kuolemaan.
Mäntylä tietää, että tulevan sunnuntain kotipeli Loimaalla on elämys.

– Varmasti tulee mökki piukkaan faneja ja meteli on sen mukainen. Oulussakin on ollut hyvä fiilis koko ajan, Mäntylä kiitteli.

Päävalmentaja oli voitokkaan ottelun jälkeen tunnelmallisella tuulella.

– Ollaan nyt neljä peliä painittu vastakkain. Kummallakin pelipaikkakunnalla on ollut mahtava tunnelma. Ja sunnuntaina jatketaan kotona. Odotan, että mökki on täynnä ja meteliä piisaa. Nämä ovat hienoja pelejä!

Sunnuntai tulee joukkueille taas pian. Ottelusarjassa siirrytään ensimmäistä kertaa tilanteeseen, jossa voittajajoukkue pääsee kuudenteen peliin Ouluun yrittämään sarjan katkaisua. Niin Mäntylä kuin Heinokin myöntävät, että kokemuksesta ei ainakaan ole haittaa tällaisessa tilanteessa.

– Mikään ei tule muuttumaan jatkossakaan. Pelataan koko ajan kovaa ja tiukkoja eriä, Heino päättää.

-HurrikaaniMedia-