Hurrikaani – Savo Volley 3-2 (18-25,25-19,24-26,25-23,15-11)

Sunnuntai- illan ottelusta tiedettiin, että luvassa on hyökkäysvoittoisen lentopallon näytös. Molemmissa joukkueissa on valtavasti tulivoimaa, jolla se on murskannut alkukaudesta vastustajiaan. Ja perinteisesti Hurrikaanin ja savolaisjoukkueiden välillä on ollut lämmin tunnelma, jossa yleensä on tunnetaso noussut kattorakenteisiin saakka. Tänäänkin ottelu muodostui kiihkeäksi, jossa nähtiin paljon erinomaisia yksilösuorituksia, sekavaa toimintaa ja muutama ”pakollinen” torikokous. Tälläkin kertaa päätuomari Kenneth Aro joutui turvautumaan varoituksiin ja rauhoittelemaan molempia joukkueita. Jussi Heino sai keltaisen kortin protestoinnista ja Hurrikaani joukkueena varoituksen ajan peluusta. Hurrikaani osasi käsitellä vallinneet epäselvyydet hienosti, eikä antanut tapahtumien vaikuttaa pelaamiseen millään tavalla. Viidennen erän loppu oli sitten jotain sellaista, jossa näkyi vahvasti Heinon kädenjälki. Siinä kotijoukkue nousi 0-3, 1-5 ja 2-6- tappiotilanteista lopulta voittoon. Viidennen erän ja sitä kautta koko ottelun voitto oli isäntien joukkuepelaamisen tulos.

Ottelu oli kokonaisuudessaan taistelua laitapelaajien välillä. Hakkuripelin Antti Ropponen voitti, sillä Ropponen pommitti 21 hyökkäyspistettä ja Lelu Ojansivu 13. Ojansivun eduksi on laskettava vahva syöttötyöskentely, jossa maajoukkuehakkurille merkittiin kaikkiaan kaksi ässää. Illan kovimmat hyökkäykset esitti Miro Määttänen, jonka armoton käsi oli kotijoukkueelle myrkkyä. Yhteensä 21 pistettä 51% hyökkäystehoilla on erinomainen saldo, sillä Määttänen joutui jatkuvasti hyökkäämään vähintään kahden miehen torjuntaa vastaan. Hurrikaani osasi myös lukea Fedor Ivanovin passityöskentelyä ja pääsi rakentamaan vieraiden hyökkäysten eteen fyysistä torjuntaa.

– Oli kyllä piukka peli. Ihan hyvin Savokin ottelun olisi voinut voittaa, sen verran tasainen vääntö, Sakari Mäkinen kommentoi pelin jälkeen. Samoilla linjoilla oli vieraiden päävalmentaja Jukka Tuovinen. – Pienissä asioissa tuli se ero. Meidän pitää jatkaa harjoittelua ja hyökkäämiseen pitää löytää lisää vaihtoehtoja.

Heinon mukaan ottelu oli tyypillinen kärkimatsi. Ja erityisesti juuri Savoa vastaan lämpö nousee ja tunteet saattavat hetkittäin kiehua.

– Kyllähän nämä ovat hienoja huippulentistapahtumia. Saatiin käännettyä ottelu kovalla taistelulla, Heino mietti.

Hurrikaani saa nyt rauhassa harjoitella ja palautella viikonlopusta. Heino lupaa, että enemmän pelanneille pelaajille on luvassa hiukan enemmän lepoa kuin niille, joiden pelivastuu on ollut vähäisempi.

-HurrikaaniMedia-